ukkePuck

ukkePuck is een prentenboekje dat gemaakt is in opdracht van gemeente Eindhoven, de Bibliotheek Eindhoven en GGD Brabant-Zuidoost. Dit is het resultaat van het project: Voor ieder kind een boek. Om laaggeletterdheid te voorkomen en te beperken, willen de drie instanties jonge ouders laten zien hoe leuk en belangrijk voorlezen is. Daarom krijgen ouders in de gemeente Eindhoven (en later in de omringende gemeentes) bij hun eerste bezoek aan het consultatiebureau voortaan dit prentenboek cadeau.
Een prachtige hardcover waarin de ouders de regio Eindhoven zullen herkennen en waarin de kinderen samen met het eendje Puck op avontuur gaan.

De kleine Puck wil graag groot worden.
Dapper gaat ze op pad.
Al snel ontdekt ze: groot worden, dat doe je niet alleen.
Dat doe je samen!

Omdat de gemeente, de bibliotheek en de GGD het zo belangrijk vinden dat ieder kind van jongs af aan wordt voorgelezen, is ukkePuck ook vertaald in meerdere talen. Ik sta met hart en ziel achter dit project en ben trots dat ik eraan heb mogen meewerken.

Met illustraties van Iris van Dijck.

Tijdens de opening van de internationale jeugdboekencollectie van de bibliotheek Eindhoven op 21 mei 2022 las burgemeester Jorritsma met heel veel plezier en enthousiasme voor uit ukkePuck. Hij mocht van de organisatie eigenlijk maar één pagina voorlezen, maar hij was niet te stoppen…

Omdat ukkePuck speciaal gemaakt is voor de gemeente Eindhoven, is het niet te bestellen in de webshop.