Tisquantum

- GENOMINEERD VOOR DE THEA BECKMANPRIJS 2021 -

In 1620 vertrokken de Pilgrims (de voorouders van de Founding Fathers van Amerika) vanuit Leiden naar de Nieuwe Wereld. Verzwakt en ziek kwamen ze daar aan. Zij kregen hulp van een wel heel bijzonder persoon: een oorspronkelijke bewoner die hun taal sprak.
Hoe Tisquantum Engels leerde en welke avonturen hij beleefde voordat hij de Pilgrims hielp overleven, lees je in dit boek. Een verhaal vol leugens en verraad, wonderlijke ontdekkingen en onverwachte vriendschappen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
In het vervolg, William & Tisquantum; de helse reis van de Pilgrims en hun ontberingen in Amerika, kun je lezen hoe het Tisquantum vergaat na de aankomst van de Pilgrims.

De veertienjarige Tisquantum wordt door withuiden naar Europa ontvoerd. Hij is onder de indruk van al hun wonderen: de hoge stenen gebouwen, de geschreven symbolen waarmee ze communiceren en de vernietigingskracht van hun wapens. Toch wil Tisquantum maar één ding: terug naar zijn oude leven. Want de withuiden proberen hem te veranderen, hem hun gebruiken op te leggen, hem te verstikken in hun leugens. Lukt het hem om te ontsnappen en weer thuis te komen voordat hij zichzelf verliest?

Tisquantum is te bestellen voor € 16,95.
Er is ook een e-book beschikbaar voor € 6,99. Stuur via het contactformulier een berichtje als je dat wil hebben.

Lees ook het spannende vervolg: William & Tisquntum. Beide boeken zijn geschikt voor lezers vanaf 12 jaar.