De Gehoornden

De Gehoornden is een supermooie, superdikke hardcover geworden van maar liefst 420 pagina's vol fantasie en avontuur.

De Gehoornden bevat niet één boek, maar twee boeken, Geheugenstrijd en Gewetensstrijd, die samen een afgerond verhaal vormen. In 2011 kwam het eerste boek uit: Geheugenstrijd en nu kan de lezer eindelijk verder lezen over de magische tweeling Vana en Fokko en hun pogingen om het eiland Arandia te beschermen tegen de dienaren van de Gehoornde.

Een magische barrière beschermt het eiland Arandia al eeuwen tegen het kwaad van de Gehoornde. Wanneer de tweeling Vana en Fokko uitverkoren wordt tot een speciale opleiding in het kasteel van de koning, ontdekken ze dat de barrière ernstig verzwakt is en dat zij moeten helpen deze te beschermen. Maar dat valt niet mee, want niets is wat het lijkt aan het hof, zelfs hun opleiding niet.
Vana laat zich verleiden door de lokroep van de macht, terwijl Fokko steeds meer in de ban raakt van Suvi’s vloek. Intussen valt de oorlogsvloot van de Gehoornde de verzwakte barrière aan. Om Arandia te beschermen moet de tweeling ingrijpende beslissingen nemen met vergaande gevolgen...

De Gehoornden is een bloedstollende, magische jeugdroman waarin goed en kwaad niet door een barrière gescheiden blijven.

JeRoen Murré heeft de intrigerende cover gemaakt. De landkaart is van Remco Nieboer

De Gehoornden is verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek kost € 17,95. Het is te bestellen via de webshop. Omdat het boek niet door de brievenbus kan, betaal je vier euro verzendkosten.

Ook kun je De Gehoornden in iedere (web)boekhandel bestellen.