Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- In de pers
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Introductie

Samenvatting

Fragment

Feit of fictie

Achtergrond
-hekserij
-heksenhamer
-wetgeving
-cijfers
-de 'heks'
-oorzaak

Onrecht

Boekpresentatie

Recensies

Vuurproef is een historische roman over de heksenvervolging in de 16e eeuw in Nederland.

Vuurproef speelt zich af in het Noord-Brabantse dorpje Heezop. De nieuwe Heer van Heezop, Frederik Vaillant, arresteert Anna van Asten op verdenking van toverij. Volgens getuigenverklaringen zou Anna ongedoopte baby’s aan de duivel hebben geofferd, mensen ziek hebben gemaakt met toverdrankjes en de oogst vernietigd door hagelstormen op te roepen.

Vuurproef vertelt het verhaal van Anna. Hoe ze van een gewaardeerd dorpslid door de hekserijwaanzin verwordt tot ‘de grootste misdadiger ooit’. Hoe ze strijdt voor haar eer en de waarheid.
Vuurproef vertelt ook het verhaal van Frederik, die het als zijn Goddelijke plicht ziet om deze heks te straffen voor al haar kwade daden. Hij zal pas rust hebben als de heks vrijwillig al haar misdaden bekent en op de brandstapel eindigt.
Daarnaast vertelt Vuurproef het verhaal van Henck, de man van Anna. Hoe hij vecht voor zijn vrouw, hoe hij alles kwijtraakt wat hem lief is maar desondanks blijft hopen op een goede afloop. Want God is rechtvaardig. En God weet dat Anna geen heks is.

Klik hier om door het eerste hoofdstuk te bladeren.

Vuurproef is te bestellen voor € 10,--