2020

Mooie reclame voor Tisquantum en William & Tisquantum

William & Tisquantum

Er zijn weer mooie woorden geschreven over Tisquantum en William & Tisquantum
- Een indrukwekkend jeugdboek over een originele periode uit de geschiedenis
- Een spannend, goed geschreven verhaal
- De lezer wordt meegezogen in de ontberingen
- Mede door haar beeldende en spannende vertelstijl kan de jonge lezer zich een goed beeld vormen van het leven van de eerste kolonisten van de Nieuwe Wereld

Mooie recensies voor Tisquantum en William & Tisquantum

de boeken William & Tisquantum en Tisquantum

Zowel voor Tisquantum als voor William & Tisquantum stromen de eerste recensies binnen. En ze zijn onverdeeld positief!
- wegleggen voordat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen is bijna onmogelijk
- de beproeving die je samen met Tisquantum hebt beleefd, verscheurt je wanneer je het einde van het verhaal nadert
- Iedere keer verbaast het mij hoe gemakkelijk Bianca je met haar historische boeken je terug meeneemt in de tijd - Een prachtig en intrigerend vervolg op ‘Tisquantum’, met opnieuw vele lessen die mij geleerd zijn tijdens het beleven van deze pelgrimstocht
- Bianca schrijft dit historische verhaal over de Pilgrims zo meesterlijk, ze neemt je niet alleen mee terug in de tijd, ze laat je ook voelen en proeven hoe het in die tijd was. Het is een schitterend verhaal wat je echt gelezen moet hebben

Lezersvragen beantwoord

Om het uitkomen van mijn nieuwe historische roman William & Tisquantum te vieren, organiseerde uitgeverij De Vier Windstreken een Q&A.
In onderstaande filmpjes beantwoord ik de drie origineelste, intrigerendste en leukste lezersvragen.

William & Tisquantum is van de drukker!

William & Tisquantum

Hij is er!! De opvolger van Tisquantum: William & Tisquantum.
En hij ziet er prachtig uit!

Eerste recensie Tisquantum is superpositief

Tisquantum

De eerste recensie van Tisquantum is uit en hij is meer dan lovend. Ilse Borst van Boekenfreaks schrijft
- het verdriet, de woede en angst klauwen zich vast in het verhaal en in je hart
- zo mooi en zo waardevol, dat ook dit boek van mij een prijs mag winnen
- wegleggen voordat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen is bijna onmogelijk
Nou ja, lees het zelf maar! Ik ben er natuurlijk super blij mee!!

Prijswinnaars *** Q&A + WINACTIE *** bekend

Willian & Tisquantum

Om het uitkomen van mijn nieuwe historische roman William & Tisquantum te vieren, organiseerde uitgeverij De Vier Windstreken een Q&A winactie. Via Facebook werden leuke, moeilijke, grappige en inspirerende vragen gesteld.
De volgende drie vragen ga ik (heel hip met een filmpje) beantwoorden tijdens de kinderboekenweek:

Petra de Hamer:
Je boeken zijn prachtig, maar voor jongere kinderen een beetje moeilijk. Als je een prentenboek zou mogen maken van een van je boeken, welk boek zou dat worden en waarom?

Mi van Neer:
Na het lezen van Hendrick, heb ik me nog maandenlang afgevraagd hoe het verder is gegaan met hem. Hoe lang blijven personages bij Bianca "leven" nadat het verhaal voltooid is?

Micha Meinderts:
Welke gebeurtenis uit je verhaal was het belangrijkste voor de verloop van onze geschiedenis, en in wat voor wereld zouden we nu hebben geleefd als die gebeurtenis anders was verlopen?

De drie vragenstellers mogen van De Vier Windstreken een boek van mij naar keuze uitkiezen. Gefeliciteerd!

Voorpublicatie William & Tisquantum

voorpublicatie

Op zaterdag 5 september staat er een voorpublicatie van William & Tisquantum in Bazarow magazine. Het magazine voor boeken én schrijvers. Je kunt er de eerste hoofdstukken van het boek lezen en een exemplaar winnen…
Veel leesplezier!

De Vier Windstreken organiseert *** Q&A + WINACTIE ***

Willian & Tisquantum

Tijdens de Kinderboekenweek zal Bianca antwoord geven op 3 lezersvragen!
Bianca is de schrijfster van ‘Hendrick, de Hollandsche indiaan’, dat vorig jaar zowel de Thea Beckmanprijs als de Jonge Beckman won.
En deze maand verschijnt haar nieuwe historische roman! Laat hier weten welke vragen jij Bianca zou willen stellen.
We kiezen 3 vragen uit, en die personen winnen ook alle drie een boek van Bianca naar keuze!
De vragen en winnaars maken we bekend op 10 september. Dan vertellen we ook meteen op welke datum Bianca de Q&A doet.

Voorpublicatie William & Tisquantum

voorpublicatie

Op zaterdag 5 september staat er een voorpublicatie van William & Tisquantum in Bazarow magazine. Het magazine voor boeken én schrijvers. Je kunt er de eerste hoofdstukken van het boek lezen en een exemplaar winnen…
Veel leesplezier!

William & Tisquantum verschijnt 23 september

Titelblad

Vier eeuwen geleden vertrokken de Pilgrims met de Mayflower richting Amerika, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Nu worden de Pilgrims gezien als de voorvaderen van miljoenen Amerikanen, waaronder de presidenten Franklin Roosevelt, George Bush en Barack Obama. De Pilgrims waren niet de eerste kolonisten in de Nieuwe Wereld, ze waren ook niet de meest talrijke of meest winstgevende kolonisten, maar ze zijn wel de meest invloedrijke geweest.
Zij introduceerden bijvoorbeeld het burgerlijk huwelijk en hun dankzeggingsfeest is uitgegroeid tot de jaarlijkse nationale feestdag Thanksgiving. Wat weinig mensen weten, is dat die gebruiken geïnspireerd zijn op Leidse gewoontes. Want de Pilgrims waren Engelsen (geloofs)vluchtelingen die twaalf jaar lang hun toevlucht hebben gevonden in Leiden. In 1620 verlieten ze die stad voor een nieuw avontuur. Reden te over om een jeugdboek over te schrijven, dus.
En dat boek, William & Tisquntum, verschijnt 23 september. Kun je niet wachten om naar de Nieuwe Wereld af te reizen, lees dan alvast Tisquantum, het eerste boek van dit tweeluik.

Vervolg Tisquantum bijna naar de drukker

Titelblad

Vandaag, na twee weken vakantie in het heerlijke Drenthe, kon ik meteen weer volop aan de slag. Withuid en Wilde – de opvolger van Tisquantum – was tijdens mijn vakantie opgemaakt, dus ik mocht de laatste controle uitvoeren. Ik vond nog een paar (schoonheids)foutjes en daar wordt nu hard aan gewerkt.

Hopelijk kan het boek eind deze week naar de drukker. En dan mag ik jullie ook het omslag laten zien (hij is mooi). Voor nu een sneak preview van de titelpagina…

Mijn 33e boek is uit

Tisquantum

Hij is er! Mijn 33e boek! En hij is supermooi! Ik ben er echt heel trots op.

De veertienjarige Tisquantum wordt door withuiden naar Europa ontvoerd. Hij is onder de indruk van al hun wonderen: de hoge stenen gebouwen, de geschreven symbolen waarmee ze communiceren en de vernietigingskracht van hun wapens. Toch wil Tisquantum maar één ding: terug naar zijn oude leven. Want de withuiden proberen hem te veranderen, hem hun gebruiken op te leggen, hem te verstikken in hun leugens.
Lukt het hem om te ontsnappen en weer thuis te komen voordat hij zichzelf verliest?

Tisquantum kwam op mijn pad omdat ik research deed naar de Pilgrims. 400 jaar geleden vertrokken de Pilgrims (de voorouders van de Founding Fathers van Amerika) vanuit Leiden naar de Nieuwe Wereld. Verzwakt en ziek kwamen ze daar aan. Zij kregen hulp van een wel heel bijzonder persoon: een oorspronkelijke bewoner die hun taal sprak.
Hoe Tisquantum Engels leerde en welke avonturen hij beleefde voordat hij de Pilgrims hielp overleven, lees je in dit boek. Een verhaal vol leugens en verraad, wonderlijke ontdekkingen en onverwachte vriendschappen. Een verhaal dat ik gewoon móést schrijven.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Tisquantum kost € 16,95 en is vanaf nu te bestellen.

Eind september zal het vervolg verschijnen: Withuid en Wilde.

Tisquantum naar de drukker

achterkant Tisquantum

Mijn nieuwe historische roman, Tisquantum, is naar de drukker! Waarschijnlijk verschijnt het boek half augustus.
Dus nu ga ik snel verder met het vervolg: Withuid en Wilde, dat eind september moet verschijnen. Ik heb de opmerkingen van de corrector binnen. Het is een kwestie van de laatste puntjes op de I zetten…

Cover nieuw boek

Tisquantum

Dit gaat hem woorden: de cover van mijn nieuwe boek! Getekend door Remco Nieboer.
Ik ben er super trots op.
En ja, het is wéér een ‘indianenboek’. Daar was ik na Hendrick niet naar op zoek, maar Tisquantum kwam op mijn pad toen ik research deed naar de Pilgrims (die dit jaar 400 jaar geleden naar Amerika vertrokken). Zijn levensverhaal was zo interessant, dat ik er gewoon over móést schrijven.
En daarom verschijnen er in augustus twee boeken van mijn hand.
- Tisquantum, over de avonturen van een oorspronkelijke bewoner die ontvoerd wordt naar Europa en werkelijk hart en ziel geeft om weer thuis te komen
én
- Withuid en Wilde, over Pilgrimjongen William die het veilige Leiden moet verlaten om in Amerika een nieuw bestaan op te bouwen. Maar het beloofde land wordt bevolkt door barbaarse wilden. William is doodsbang voor zijn nieuwe buren. Als Tisquantum de Pilgrims aanbiedt om hen te helpen overleven, vertrouwt hij de inboorling voor geen penny (de Pilgrims waren oorspronkelijk Engels, maar ze hebben 12 jaar in Nederland gewoond). Is zijn wantrouwen terecht? Moet hij de kolonie redden?

De boeken zijn los van elkaar te lezen, maar ik raad natuurlijk iedereen aan om ze allebei te lezen! In principe is Tisquantum het eerste deel en Withuid en Wilde het tweede deel van dit tweeluik.
Helaas wilde uitgeverij De Vier Windstreken Tisquantum niet uitgeven (ze denken dat een boek over alleen een indiaan niet goed genoeg verkoopt), daarom geef ik Tisquantum zelf uit (want ik geloof wel in het boek, het verhaal is te mooi om niet uit te geven).
Withuid en Wilde verschijnt wel bij De Vier Windstreken.
Dus binnenkort dubbel leesvoer van mijn hand!

Bouquetreeksboekje geschreven

Heer van het meer

Vanwege de coronacrisis was ik wel toe aan een uitdaging. En toen zag ik de #BouquetSchrijfwedstrijd voorbijkomen op internet. Een grotere uitdaging kon ik me niet bedenken. Even iets heel anders schrijven dan normaal.
Samen met Remco Nieboer heb ik een verhaalidee bedacht en uitgewerkt. En nu is het verhaal klaar. Het is gepubliceerd op Sweek, maar helaas heeft de jury niet voor mijn verhaal gekozen. En dat is best jammer, want het was niet alleen hilarisch, het was stiekem ook heel erg leuk. Dus misschien ga ik het nog wel als e-book publiceren. Voor iedereen die een keer iets anders van mij wil lezen.

Hendrick de Lijster is uit

Hendrick als lijster

Hij is er! Mijn Hendrick als Lijster. Ik ben super trots!

Nieuwe website

code nieuwe website

Dat ziet er indrukwekkend uit, hè?
Het is een stukje code van mijn nieuwe website.
Vorig jaar had ik al verzonnen dat die ernstig aan vernieuwing toe was, maar aangezien ik een digibeet ben, en websites tegenwoordig een stuk ingewikkelder in elkaar zitten dan toen ik ooit mijn eerste bouwde, was het mij wel duidelijk dat ik daar hulp bij nodig had.
En die hulp heb ik gevonden in Sara Wegman en haar man Ken Voskuil. Zij werken op dit moment ontzettend hard aan de opbouw van mijn nieuwe site, het skelet, dat ik vervolgens zelf zal gaan vullen.
De website wordt echt heel erg mooi! En helemaal Bianca. Maar het zal nog wel even duren voordat die online gaat, want het is een enorme klus. Ik hoop mijn nieuwe website in de tweede helft van 2020 te presenteren.

Eigen postzegel

postzegels

Vanaf nu heb ik mijn eigen postzegels, met mijn eigen logo erop. Ik vind ze superstoer!
Iedereen die vanaf nu een boek bij mij besteld dat door de brievenbus past, krijgt dat toegezonden met de enige echte, officiële biancamastenbroek.nl-postzegels.

Hendrick als Lijster

Lijster

Eindelijk mag ik het goede nieuws vertellen! Mijn Hendrick verschijnt in mei als Jonge Lijster bij uitgeverij Noordhoff.
De Lijsters is een boekenreeks voor het voortgezet onderwijs waarin de mooiste boeken tegen een betaalbare prijs worden aangeboden. En dat betekent dat mijn Hendrick komend jaar door heel veel middelbare scholieren gelezen gaat worden. En dat is natuurlijk supergaaf!
Voor deze speciale uitgave is een nieuw omslag gemaakt. Heel anders dan de oorspronkelijke kaft, maar ik ben er erg blij mee!

Robijntje deel 2

Robijntje2

Hoewel het nog koud en grijs is buiten, vieren Remco Nieboer en ik alvast de lente. Want deze maand komt ons tweede Robijntje boekje uit.
Robijntje brengt geluk
Het is weer een super vrolijk en kleurrijk boekje geworden waarin Robijntje en zijn vriendjes de lente in hun bol krijgen.

Mamabeer is met de verkeerde poot uit bed gestapt.
Alles gaat mis.
Robijntje wil haar helpen, maar hij moet naar school.
Met de hele klas gaan ze naar buiten: de lente ontdekken.
Robijntje en zijn vriendjes worden er blij van!
Was mamabeer ook maar zo vrolijk.
Robijntje krijgt een beregoed idee ...

Vanaf maandag 17 februari is Robijntje brengt geluk weer te verkrijgen via het Kruidvat. Natuurlijk bij aankoop van een van de Robijn actieproducten. En ook nu geldt: OP = OP