2021

Nieuw historisch jeugdboek in de maak

Annie

Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe, tijdelijk beste vriendin. Sinds januari woont deze dame in mijn hoofd.
Annie Buursma, heet ze. Ze was bijna 13 toen de tweede wereld oorlog begon, bijna 18 toen Nederland bevrijd werd. Voor Annie begon de nachtmerrie toen pas echt. Want ons land werd na de bevrijding verscheurd door de tweedeling van ‘goede’ en ‘foute’ Nederlanders. Annie werd in mei 1945 gevangengezet in kamp Westerbork en werd daar werkelijk onmenselijk behandeld. Ze had geen idee wat ze misdaan had om dat lot te verdienen.
Ik weet het inmiddels wel. En laat het de jonge Annie langzaam ontdekken in mijn nieuwe historische jeugdroman.

Tisquantum nu ook als e-book

Tisquantum

Tisquantum is nu ook verkrijgbaar als e-book! En kost slechts € 6,99.
Hij is verkrijgbaar via mijn webshop of via Bol.

2021 is begonnen!

Strip!

Ik wil iedereen een heel goed en vooral gezond nieuwjaar wensen. En bij een nieuw jaar horen nieuwe voornemens…
Precies twee jaar geleden brachten illustrator Remco Nieboer en ik onze AVI-strip uit: Baas Bart en Mees de Sjees, naar de kust.
Al voor het boek gedrukt was, hadden we plannen voor een tweede, derde en vierde deel. Maar een strip tekenen kost tijd. Heel veel tijd. En er kwamen twee Robijntje-boeken en een nieuw huis tussendoor.
Dus ons voornemen voor dit jaar is duidelijk: het tweede deel van onze AVI-strip afmaken en uitgeven, zodat mijn neefje die nu net vijf is, straks kan leren lezen met de boeken van tante Bianca!
Het tweede deel speelt zich af op Texel, een doldwaas avontuur met schapen, meeuwen, krabbende krabben en de nu al akelig schattige Joes de zeehond. Wij hebben er zin in!
Natuurlijk is dat niet het enige project waar ik aan ga werken. Ik ga weer een historische roman schrijven, waarvan de hoofdpersoon nog leeft. Dus dat wordt heel bijzonder! Binnenkort meer nieuws daarover.