Zilvernimf

Iris

Iris Compiet (1979) is een verhalenverteller in beelden. Zij is al van kleins af aan onafscheidelijk van haar potloden. Gewapend met haar schetsboek kan Iris alle werelden aan.
Zij illustreert verhalen van anderen maar geeft via haar tekeningen ook haar eigen ideeën en gedachten weer.
Haar werk pronkte op de boekomslagen van onder meer Thirza Meta’s Muziekwevers en Kim ten Tusschers Hydrhaga en ze illustreerde Peter Schaaps Mistwereld. Daarnaast is zij vaste illustrator van het magazine Pure Fantasy en voor uitgever Ardor House, waarvoor zij ondermeer karakters ontwerpt en vormgeeft voor het rollenspel Tellaria.
Van haar hand verscheen Eyeris - Visioenen van het Fantastische, een 224 pagina’s tellend boekwerk met schetsen, illustraties en commentaren.
Iris werkt zowel graag in zwartwit als in kleur en gebruikt verschillende materialen en technieken. Haar favoriete materialen zijn aquarel, pen en inkt, grafietpotlood, kleurpotlood en acryl. Op dit moment experimenteert zij met olieverf en de computer. Zij tekent niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en voor de jeugd.
Elk kunstwerk ziet zij als een avontuur dat haar op de meest uiteenlopende plekken brengt. Met haar tekeningen brengt zij dromen dichterbij en maakt zij illusies tastbaar. Ze neemt andere mensen mee naar het fantastische en betovert ze met haar sprookjesachtige werk.

Website Iris Compiet