ukkePuck

Eindhoven is een internationale stad. Lang niet iedereen beheerst het Nederlands. Omdat de gemeente, de bibliotheek en de GGD het zo belangrijk vinden dat ieder kind van jongs af aan wordt voorgelezen, of dat nou in het Nederlands is of in de moerstaal van het kind en de ouders is, is ukkePuck vertaald in meerdere talen.

Tijdens de opening van de internationale jeugdboekencollectie van de bibliotheek Eindhoven op 21 mei 2022 werden de eerste zeven vertaalde boeken gepresenteerd. Kinderen en volwassenen uit heel de wereld lazen een pagina voor uit ukkePuck. En dat was meer dan bijzonder!

een vertaling

Op dit moment is ukkePuck verschenen in het Turks, Pools, Spaans, Arabisch, Hindi, Chinees en Engels. Helaas kan ik de vertalingen (op het Engels na) zelf niet lezen. Maar de boeken zien er ongelooflijk stoer uit! Ik ben er zo trots op!!

7 vertalingen

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven is ook supertrots op dit project. Hij heeft meerdere kleinkinderen en heeft ukkePuck al talloze keren voorgelezen. Met heel veel plezier!

met de burgemeester op de foto

Ik werd ook geïnterviewd door een Koreaanse journalist die een artikel schreef dat in een Koreaanse krant verscheen! Zo ontzettend stoer! Want dit was het resultaat:

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel

Koreaans artikel