Kracht2

Op de dag van de lancering, 29 september 2018, stond er een mooi artikel van twee pagina's groot in het Eindhovens Dagblad.

ED

Op 16 oktober werd ik samen met uitgeefster Sandra Bosch geïnterviewd door Studio040, die een heel leuk nieuwsitem maakten over de drie boekjes en mijn boek in het bijzonder.

Kinderboekenserie over Eindhovense geschiedenis

Studio040

Drie boeken voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Verhalen over drie iconische plekken in Eindhoven: het Klokgebouw, de TU/e en het Parktheater. Het zijn verzonnen verhalen gebaseerd op de geschiedenis van de drie plaatsen in de stad. 'We hadden nog geen geschiedenisboeken voor kinderen over Eindhoven. In ieder geval niet op deze speelse manier', stelt Sandra Bosch van uitgeverij Bookbase.

Drie verhalen
In de serie 'Hier & Toen' gaat één verhaal over de TU/e. Dat vindt plaats in de jaren '60 als de campus gebouwd wordt. Het boekje over Het Klokgebouw speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog tijdens het Sinterklaasbombardement. En het verhaal over het Parktheater gaat over een reeks ongelukken met artiesten in de jaren '70. Alle boeken bevatten tekst en bijpassende illustraties.

Eindhovens project
De werken zijn geschreven door schrijvers die woonachtig zijn in Eindhoven: Suzanne Wouda (Klokgebouw), Linda Amendt (Parktheater) en Bianca Mastenbroek (TU/e). Laatstgenoemde studeerde ooit zelf af aan de universiteit. 'Grappig dat ik nu veel meer weet over "mijn school" dan toen. Toen was ik vooral bezig met mijn studie', vertelt ze.

Op zondag 4 november wordt de kinderboekenserie gepresenteerd in de Eindhovense Boekenberg. De boeken liggen al in de winkels.