In de val

Recensies

Over het boek:

Als Tim in het bos op zoek is naar een bloem voor zijn moeder, hoort hij een luide kreet van een dier in nood. En hoewel hij eerst naar huis wil hollen voor hulp, besluit hij toch op onderzoek uit te gaan. Tot zijn schrik ontdekt hij een vuurspuwende draak, die klem blijkt te zitten met zijn poot. Tim weet het dier te bevrijden, waarop de draak hem uit dankbaarheid een heuse kus geeft.
Dit fantasievolle verhaal is voorzien van illustraties die met een dikke kwast en in forse lijnen geschilderd zijn. De sfeer is goed getroffen; Tim komt iets minder goed tot zijn recht. Ondanks dat een bruikbare uitgave voor lezers in groep 3.

Over de serie (Hoera, ik kan lezen):

Serie aantrekkelijk ogende boeken die een brug slaan van het prentenboek naar het ‘leesboek’: elk deel bevat veel, vaak paginagrote, illustraties in kleur. De deeltjes lenen zich ook prima tot voorlezen. De tekst is royaal over de bladspiegel verdeeld in een wat grotere letter. De uitgebreide serie bevat boeken op verschillende AVI-niveaus (oudere delen hebben AVI 4 t/m 9); vanaf 2009 wordt de serie uitgebreid met nieuwe delen en herdrukken. Deze hebben de nieuwe AVI-indeling. Het lettertype dat in de boeken wordt gebruikt, is afgestemd op kinderen met dyslexie.

Ik heb In de val gekocht voor mijn zoon Rowen. Het is echt geweldig! Er wordt druk in gelezen! Rowen is er laaiend van helemaal hilarisch!
Bedankt !!!

Liefs, Astrid

Ik heb in de val samen met mijn zoon Ewald gelezen, we lezen dan om de beurt een bladzijde. En ik merkte wel aan hem dat hij het best spannend vond, zeker die pagina's die ik voorlas. Toen ik na afloop aan hem vroeg of hij het een eng boek vond, moest hij lachen: "Nee joh, ik wist gewoon nog niet wat er ging gebeuren, maar eigenlijk is het best wel grappig!"

Groetjes, Lita