Bottenduider

Bottenduider is een onheilspellende fantasyroman voor jong en oud.

Leerlinghofduider Ajala moet voor de koning een Bottenduiding doen om inzicht te krijgen in de schermutselingen in de bergstreek. Ajala komt erachter dat er groot gevaar dreigt voor hertog Bauenold. De Botten vertellen haar dat water tot de dood zal leiden.
Tijdens die Bottenduiding stuit Ajala ook op een onheilspellende dreiging voor het koninkrijk. Een verrader maakt gebruik van duistere magie om alles wat de koning lief heeft te vernietigen. Alles draait om de dood van de koningin, vijftien jaar geleden.

De hertog trekt met zijn zoon Lanzo en page Miron de bergen in. Lanzo en Miron zijn vastbesloten om als held terug te keren. Hun avontuur pakt anders uit dan verwacht. Hun vriendschap komt onder druk te staan, mannen sterven een afschuwelijke dood en Miron krijgt vreemde dromen. Is hij bijzonder?

In het kasteel valt Ajala midden in een wereld volgeheimen, politieke intriges en oneerlijkheid. Stukje bij beetje komt ze achter de afschuwelijke waarheid. De dreiging voor het koninkrijk is groter dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Als zij geen oplossing vindt, is alles verloren…

Laat Ajala de toekomst door anderen bepalen of neent ze zelf het heft in handen? Lukt het haar een oplossing te vinden vóór de donkere maan? Lees het in deze luxe hardcover. Deze tweede druk heeft een omslagillustratie van topillustratrice Iris Compiet en een landkaart van Remco Nieboer.

"Ik voel het in mijn botten: dit is een heerlijk verhaal" Alex de Jong, uitgever Books of Fantasy/Pure Fantasy

Bottenduider kost € 14,95 en is te bestellen via de webshop.

Cover eerste druk

De eerste druk (die niet meer verkrijgbaar is) had een prachtige omslagillustratie van Daisy van den Berg.