Bobbel en Bengel gaan aapjes kijken

Recensies

Samen met de hele familie (papa, mama, kleine Sem, oom Gijs, opa en oma) gaan de twee katten Bobbel en Bengel een dagje naar de Apenheul. Als ze eenmaal binnen zijn, gaan ze eerst naar de brulapen. Die maken zo veel herrie dat Bobbel en Bengel ervan wegrennen. Daarna komen ze bij de gouden leeuwaapjes. Bobbel en Bengel springen over het hek en gaan ook van tak naar tak slingeren. Dat mag niet en dus komt een man in een groen pak die Bobbel en Bengel weer buiten zet. Ze eten een ijsje, lopen naar de gorilla’s en komen ook nog apen tegen die los door het park lopen. Als het tijd is om weer naar huis te gaan, willen Bobbel en Bengel hun nieuwe vrienden graag meenemen. Maar dat kan natuurlijk niet. Gelukkig mogen de knuffelapen wel mee. De tekeningen lijken gemaakt volgens 'vaste formats' voor mensen, dieren en achtergronden, waardoor die veel op elkaar lijken. De tekst is vrij uitgebreid, maar na enkele keren horen zal het jonge kind het verhaal ook zelf kunnen 'lezen'. In dit kleine, vierkante kartonboekje met afgeronde hoeken maakt de lezer, vanuit het perspectief van Bobbel en Bengel, kennis met de apen van de Apenheul. Een boekje om vaak te pakken en dan in te gaan op de verborgen uitnodiging: een dagje uit naar de Apenheul. Vanaf ca. 3 jaar.

NDB | Biblion door: Hannelore Rubie

Reacties van (voor)lezers

Mijn kleindochter Maartje was zeer aandachtig aan het luisteren en wilde 'meteen nog een keer Oma.' Daarna is ze met het boekje naar opa gegaan en nadat hij het weer gelezen had wilde ze nog een keer!!! Het boekje is heel erg leuk en de tekeningen zijn ook heel mooi.

Onze complimenten en veel succes en groetjes oma Maria en opa Jan

Leuk hoor, dat boekje van jullie. Ik moest het meteen drie keer voorlezen. Ze waren dol enthousiast.

Gerard

Ik wilde even doorgeven dat Bobbel & Bengel (bobbo & bingel!) in de smaak zijn gevallen bij mijn kleuter van twee. Ingmar maakt er een sport van om Oom Gijs op elk plaatje aan te wijzen. En hij is helemaal gek op de apen en de bus.

Groetjes Esther

Echt een heel leuk boekje. Het voorlezen zal niet makkelijk zijn, ik lig zelf in een deuk om de avonturen die de katten beleven.

Rene & Sylvia

Ik heb jullie boekje cadeau gedaan in de 10-dagen mand die ik mijn zoon en schoondochter gegeven heb bij de geboorte van hun eerste kind, Roos. Mijn zoon (28) is helemaal verkikkerd op het boekje. Wat mijn kleindochter ervan gaat vinden, dat weet ik nog niet. Dat hoor je nog van mij :-)

Groetjes Hanneke