Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

 

Boekpresentatie

Introductie

Samenvatting

Fragment

Feit of fictie

Achtergrond
-hekserij
-heksenhamer
-wetgeving
-cijfers
-de 'heks'
-oorzaak

Recensies

foto's boekpresentatieOp 22 maart 2008 vond de officiële boekpresentatie van Vuurproef plaats in café/gasterij Den Hamse Bok in Dongen.

De presentatie was één groot feest (wat ben ik verwend, echt niet normaal). Bij binnenkomst werden de gasten onthaald door een enge beul. Gelukkig hebben er geen koppen gerold.

Hapjes werden rondgebracht door heuse heksen en de gasten werden vermaakt met live middeleeuwse muziek van Datura.

Rond drie uur was het tijd voor de vuurdoop van Vuurproef.  Uitgever (en fantasy schrijver) Alex de Jong had een heks (barbie) die hij wilde verbranden. Met hulp van Bondage-Esther werd de heks aan een paal gebonden. Vervolgens leek het hem toch beter om de heks aan de waterproef te onderwerpen. De arme barbie zonk. Uiteindelijk bleek ze onschuldig. En dood.
Toen kwam er toch nog iets bovendrijven... het eerste exemplaar van Vuurproef dat met vuurwerk overhandigd werd.

Daarna was het mijn beurt om een heleboel mensen te bedanken. Ook vroeg ik aandacht voor de documentaire van fotograaf Diederik Meijer die geprojecteerd werd. De heksenwaanzin die ik in Vuurproef beschrijf, speelt meer dan 400 jaar geleden. Helaas is het onderwerp nog steeds actueel. In Kongo leven naar schatting 10.000 kinderen op straat omdat ze uitgestoten en verbannen zijn., wegens hekserij.

Na dit serieuze gedeelte was er werk aan de winkel. Er moest een boek verkocht en gesigneerd worden! Een heerlijk gevoel (behalve voor mijn pols) dat mensen voor mij en mijn boek in de rij stonden.

Terwijl de verkoop uitstekend liep, serveerden de heksen authentieke heksensoep van warm geitenbloed, kinderhartjes, schapenogen en babybotjes.

Uiteindelijk vertrok iedereen met een volle buik, een goed gevoel en een boek!

Iedereen ontzettend bedankt voor de fantastische dag, de enorme opkomst, alle cadeau's en jullie enthousiasme!

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef