Home

Nieuws

Auteur

Publicaties

In de pers

Bestellen

Gastenboek

Contact

Onrecht 

 

Intro

Samenvatting

Fragment

Feit of fictie

Achtergrond
hekserij
heksenhamer
wetgeving
cijfers
de 'heks'
oorzaak

Onrecht

Boekpresentatie

Recensies

Vuurproef gaat over onrecht.

Ook in onze tijd is er nog zoveel onrecht. Mensen de niet mogen zeggen wat ze denken, groepen die gediscrimineerd worden, kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als leeftijdgenootjes, dieren die misbruikt worden. Armoede, honger, discriminatie, onderdrukking, zelfs martelingen zijn aan de orde van de dag.  

Vuurproef speelt zich af in de Middeleeuwen. Helaas zijn heksenjachten en heksenverbrandingen geen oud nieuws. In Afrika vinden zij nog steeds plaats. In mei 2008 berichtten de kranten nog over de afschuwelijke verbranding van elf zogenaamde heksen in Kenia.
In 2007 vertrok fotograaf Diederik Meijer naar Kinshasa (Democratiesche Rupubliek Congo) om een documentaire te maken over de kindheksen daar. Hulpverleners schatten dat er 10.000 kinderen op straat zwerven omdat zij zijn uitgestoten vanwege hekserij. De schokkende verhalen van een aantal van die kinderen legde Meijer vast.

Omdat er zoveel onrecht is op deze wereld, wil ik met Vuurproef een steentje bijdragen aan de bestrijding daarvan. Daarom gaat er van ieder verkocht exemplaar van Vuurproef een bedrag naar het goede doel.

Anna wilde Jutta een goede toekomst bieden door haar te leren lezen, schrijven en rekenen. Veel kinderen missen de liefde van ouders en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik gekozen voor Stichting La sonrisa de los ninos.
Een stichting die kinderen in Peru een betere toekomst wil geven door voor onderwijs en medische zorg te zorgen.
Klik voor meer informatie hier.

 

Home

Vuurproef

Zilvernimf en andere bittere sprookjes

Bottenduider

in de schaduw van de Geselberg

Het gebroken zwaard

Verhalenbundels