Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Introductie

Fragment

Boekpresentatie

Recensies

 

Vrij! is een spannende, historische roman die een goed beeld geeft van de roerige eindtijd van de Franse bezetting in Holland.

Winter 1813. Nederland is bezet door de Fransen. De veertienjarige Hendrik zwerft door Amsterdam, op de vlucht voor zijn verleden. Hij heeft niets meer: geen huis, geen geld en geen familie, maar hij brandt van verlangen om de stad te bevrijden van de gehate bezetter.
Als hij wordt gevraagd om een geheime boodschap af te leveren, raakt Hendrik betrokken bij een opstand. Hij vecht tegen de Fransen, maar ook tegen zichzelf en raakt steeds dieper in de problemen. Advocatendochter Betsy Kemper en boekhandelaar Jan ten Brink proberen hem te helpen. Heeft Hendrik dan toch een toekomst?

Op 30 november is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland zijn eerste Oranjekoning verwelkomde, en Hendrik was erbij!

Vrij! is verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek is 261 bladzijde dik en kost € 14,95. Het is natuurlijk bij mij te bestellen (ook met handtekening, stuur dan even een mailtje). Ook kun je Vrij! in iedere (web)boekhandel bestellen.

Lees hier het begin van het boek.

Hendrik en veel andere personages uit Vrij! hebben echt bestaan. Op www.hollandvrij.nl kun je meer lezen over die personen en hun rol in de Nederlandse geschiedenis. Op die website staat ook meer informatie over de eindtijd van de Fransen en alle gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat Nederland een Koninkrijk van Oranje werd. Als je de informatie leest, zul je merken dat veel van de gebeurtenissen die Hendrik meemaakt in Vrij! ook echt gebeurd zijn.
Het boek gaat over het verhaal van Hendrik, de website diept dat verhaal uit. Door alle informatie krijg je een nog beter beeld van de tijd waarin Hendrik leefde.Dus lees eerst het boek en duik daarna in alle achtergrondinformatie (die ook goed te gebruiken is voor school projecten). 

Vrij! heeft inmiddels lovende recensies gekregen en en wordt gepromoot op de website van 200 jaar Koninkrijk en ook genoemd in de cultuurhistorische canon.

Enkele quotes:

Deze prettig lezende historische roman zet de karakters van de hoofdpersonen geloofwaardig neer. Dit boek past zeker in de traditie van historische boeken van Beckman en Van de Vlugt!
B. Handgraaf - NDB | Biblion

Wat een lekker leesboek, top! Je kan zo meelopen in Amsterdam. De straten zijn zo herkenbaar! Het leven in de ontstaansperiode van Nederland is heel mooi en duidelijk beschreven.
Kees Dijkstra - The Readshop Express Genemuiden

Erg spannend en goed geschreven.
Caroline van den Ende - Peter Pan kinderboeken

Het karakter van Hendrik is zeer geloofwaardig neergezet, hij is een mengeling van een stoer straatjochie en een intelligente gevoelige jongen. 
Leestafel.info

Ik vond het boek ontzettend leuk om te lezen. Het leest makkelijk en leuk weg. Ik vind het vergelijkbaar met de historische romans van Simone van der Vlugt. Het geeft een goed beeld van die tijd zonder dat het saai werd.
Carolien Nijman - 15 jaar

Vrij! is een spannend verhaal met veel sfeer, stinkende woorden, matrassen vol vlooien en een hoofdpersoon die droomt van een ‘heldenziel’. Een prima historisch verhaal, dat leest als een film.
7Days

 

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd