Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Introductie

Verhalen

Fragment

Auteurs

 

Schatten uit de Schaduw bevat tien spannende verhalen die gekoppeld zijn aan archeologische vondsten uit Groningen.
Een dolk van vuursteen, een aapje, een gebroken zwaard, gouden ringen en zilveren munten, dat zijn een paar van de schatten waarop dit boek gebaseerd is.
Een jongen die een baby beschermt, meneer Pluis die een jonge wees opvrolijkt, een oude ridder die vecht tegen verraad en vele andere personages brengen de verhalen achter de schatten
tot leven. Ze zijn geschreven door  auteurs Martijn Lindeboom, Tais Teng, Bianca Mastenbroek en Christien Boomsma.
Elk verhaal wordt voorafgegaan door een populair wetenschappelijk artikel van ongeveer vier bladzijden, geschreven door stadsarcheoloog Gert Kortekaas en zijn collega-archeologen. Kortekaas droeg ook één van de verhalen bij.
Het boek bevat veel illustraties van kunstenaar Remco Nieboer, die ook de vormgeving heeft verzorgd. Klik hier om door een gedeelte van hoofdstuk 9 te bladeren.

Het boek is onderdeel van een groots opgezet project met als titel: Schat zoekt vinder. Bij het project horen onder meer een tentoonstelling van alle artefacten en een website.
Een aantal bijzonderheden van dit project:
* in het boek zit een hoofdstuk dat de lezer uitdaagt zelf zijn eigen verhaal te schrijven. Via de website kun je je eigen verhaal in de juiste opmaak zetten, zodat je je eigen verhaal in het boek kunt plakken;
* van elk verhaal is een luisterversie gemaakt. Deze zijn op de website te ontdekken;
* schrijver Martijn Lindeboom gaat scholen langs met Schat zoekt vinder op School, waar hij vertelt over geschiedenis, archeologie en verhalen bedenken. Met de klas bedenkt en schrijft hij elke keer een nieuw verhaal, dat op de website zal verschijnen;
* gedurende de ‘zomer’ van 2011 zijn er zeven festivals en braderieën bezocht met de mobiele tentoonstelling vanSchat zoekt vinder. De bezoekers konden zich inschrijven voor de verloting van een exemplaar van het Zwaard van Groningen;
* De klas met het beste verhaal in de serie Schat zoekt vinder op School, wint ook een Zwaard van Groningen;
* Op den duur worden alle vindplaatsen ‘on site’ voorzien van een QR code, zodat er stadswandelingen en speurtochten uitgezet kunnen worden.

Schatten uit de Schaduw is verschenen bij uitgeverij Tilia Scriptum. Dit full colour boek kost slechts € 12,50 en is ook bij mij te bestellen.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd