Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Auteurs

Introductie

Verhalen

Fragment

 

Schatten uit de Schaduw bevat tien verhalen van vijf auteurs. Bianca Mastenbroek schreef Bananen en zand en In de goot.

TaisTais Teng is schrijver van meer dan honderd romans, voor jeugd, jongeren en volwassenen. Zijn korte verhalen probeert hij niet eens meer te tellen. Teng heeft een lichte voorkeur voor historisch, sf en fantasy maar een verhaal moet vooral spannend zijn. Humoristisch is ook nooit weg. Het soort diepgang waarbij de hoofdpersoon tweehonderd bladzijden op een zolderkamertje over zijn leven sombert, zul je bij hem tevergeefs zoeken. Zijn nieuwste boeken zijn Een miljoen zeilen en Werelden van vuur en ijs. Behalve schrijver is hij ook illustrator. Voor Schatten uit de schaduw schreef hij de verhalen In naam van Isis en Maria, Versgeslagen zilver en Grootvaders Christuskop.

ChristienChristien Boomsma is schrijfster van jeugdboeken en verhalen voor alle leeftijden, vaak doorspekt met magische én historische elementen. Voor haar jeugddebuut Zus voor een nacht baseerde ze zich op verhalen rond de mythische Friese koning Finn. Voor het recente Watergeheimen op verhalen over zeemeerminnen in de meren en kanalen van Noord-Nederland. Ze won tweemaal de Paul Harlandprijs voor fantastische literatuur. Ze is historica en journaliste. Naast haar schrijfwerk is ze redacteur bij de Groningse universiteitskrant UK. Voor Schatten uit de schaduw schreef zij de verhalen Offers aan de Stromende en De Boze kroop naar binnen.

MartijnMartijn Lindeboom is schrijver van boeken en verhalen voor zowel jongeren als volwassenen. Hij heeft een voorkeur voor historische en fantastische verhalen en personages. Daarnaast treedt hij regelmatig op, ter ondersteuning van zijn verhalen en concepten, onder andere als ridder Hilbrand van Boteringh en als krijgsmeester Qu’Mar Ti-jin. Hij heeft inmiddels zeven boeken op zijn naam staan, waarvan In de schaduw van de Geselberg, De vlammen van Kalteren en Het gebroken zwaard te vergelijken zijn met dit boek. Samen met stadsarcheoloog Gert Kortekaas is hij initiatiefnemer van het Schat zoekt Vinder project en dit boek. Voor Schatten uit de schaduw schreef hij de verhalen Het inlossen van beloften en De terugkeer van de ridder.

GertGert Kortekaas is stadsarcheoloog van de gemeente Groningen. Hij is samen met Martijn Lindeboom initiatiefnemer van het project Schat zoekt Vinder en dit boek. Hij heeft in Groningen gestudeerd en is al vele jaren actief als stadsarcheoloog.
Hij publiceert regelmatig in allerlei tijdschriften en boeken. In 2009 verscheen het boek Het gebroken zwaard, waarvoor hij het leeuwendeel van de feitelijke stukken schreef. Voor Schatten uit de schaduw schreef hij het verhaal Onze negende kop. Deze historische vertelling is zijn eerste fictieverhaal. Daarnaast schreef hij acht van de elf feitelijke artikelen in dit boek. Voor de verhalen trad hij op als historische en archeologische vraagbaak.


 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd