Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Introductie

Fragment

Recensies

In de pers

 

Kracht2 is een leesboekje voor kinderen vanaf acht jaar. Het speelt zich af aan het begin van de jaren 60, op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven.

Neeltje is elf jaar en vastbesloten om later uitvinder te worden. Wanneer ze op het terrein komt waar de Technische Hogeschool wordt gebouwd, weet ze het meteen: hier moet ze zijn.

Maar haar vader ligt dwars. Hij vindt dat Neeltje gewoon, zoals de meeste meisjes, naar de huishoudschool moet.

Neeltje heeft het hart van een wetenschapper en geeft niet op. Ze begint een eigen experiment dat haar vader moet overtuigen van haar denkkracht. Maar het lukt haar niet alleen. Dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…

Met geweldige illustraties van Kerstin Zabransky.

Kracht2 is een onderdeel van Toen & Hier. Toen & Hier is een boekenserie voor kinderen van 8-12 jaar met verhalen over belangrijke historische locaties in Eindhoven. Voor kinderen is het een eerste kennismaking met de gebouwen en organisaties én met de geschiedenis van Eindhoven. Toen & Hier wil deze bijzondere plekken doorgeven aan een nieuwe generatie.

Ook in deze serie verschenen:

Twee over half één van Suzanne Wouda

Sabotage in de schouwburg van Linda Amendt

Kracht2 is verschenen bij de Eindhovense uitgeverij [bookbase]. Het is op verschillende locaties in Eindhoven te koop en natuurlijk bij mij te bestellen en kost € 9,90. Wil je een gesigneerd exemplaar, stuur me dan een mailtje.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
De boom in