Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Introductie

Fragment

Recensies

Boekpresentatie

Nominatie Kleine Cervantes

Winnaar Thea Beckmanprijs 2019

 

Hendrick, de Hollandsche indiaan is een historische roman, die zich afspeelt in de 17e eeuw, de periode dat de Nederlanders de scepter voerden in het nog onontgonnen Amerika. De Nederlandse pioniers hadden vanwege de handel in beverhuiden direct contact met de oorspronkelijke bewoners, die zij als wilden, barbaren zagen. Maar de 'vrome' Hollanders waren de echte barbaren...

‘Ik heb gedroomd over rivieren vol bloed. Niet alleen mijn volk stierf, ook Moeder Aarde werd platgetrapt onder de vele voeten van de witte man. Het pad dat we nu bewandelen, leidt naar de dood.’

Het is 1659. De Nederlandse pioniers in het nog onontgonnen Amerika eigenen zich steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegezogen in de strijd tussen de barbaarse indianen en de vrome Hollanders.

Als hij gevangen wordt genomen door de meedogenloze vijand, denkt hij dat zijn laatste uur geslagen heeft. Maar hoe langer Hendrick zich onder hen bevindt, hoe meer hij zijn beeld moet bijstellen…

Hendrick, de Hollandsche indiaan is een schrijnend verhaal over de botsing tussen twee culturen en over de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift voor een trots en vredelievend volk.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

JeRoen Murré heeft de intrigerende cover gemaakt.

Hendrick, de Hollandsche indiaan is verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken. Het boek kost € 15,95. Het is natuurlijk bij mij te bestellen (ook met handtekening, stuur dan even een mailtje). Omdat het boek niet door de brievenbus kan, betaal je vier euro verzendkosten. Als je het wilt ophalen bij een Kialapunt, betaal je drie euro. Stuur me dan een mailtje.

Ook kun je Hendrick, de Hollandsche indiaan in iedere (web)boekhandel bestellen.

Lees hier de eerste scène van het boek.

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd