Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

in de schaduw van de Geselberg

Medewerkers

Introductie

Verhalen

Fragment

Boekpresentatie

 

Onder het pseudoniem Martijn van Wersing gaan de volgende personen schuil: twee bewoners van Wessinghuizen, Jan Willem Kok en Robert Wieten, die het feitenmateriaal hebben verzameld en de historische stukken geschreven.
Twee schrijvers, Martijn Lindeboom en Bianca Mastenbroek, die de verhalen voor hun rekening hebben genomen.
En als laatste Remco Nieboer, illustrator en vormgever.

Jan Willem Kok is woonachtig in de schaduw van de Geselberg, d.w.z. in Wessinghuizen. Deze 57 jarige ‘Hollander’ geniet samen met zijn vrouw Birgit al meer dan 25 jaar van het schone Westerwolde en zou er het liefst over 25 jaar ook begraven of zijn as verstrooid willen hebben. In de tussentijd wil hij zich inzetten voor  het maken en uitvoeren van nieuwe plannen die wat bijdragen aan de bijzondere kwaliteiten van Groningen-Oost. Dat lukt Jan Willem alleen op vrolijke en uitdagende wijze met vele enthousiaste mensen in zijn omgeving.

Martijn Lindeboom schreef elf van de veertien verhalen voor het boek In de schaduw van de Geselberg, coördineerde de eindredactie en begeleidde de vormgeving. Dit boek is gebaseerd op het katern met drie verhalen dat in het tijdschrift Noorderland verscheen onder de titel De Wessinghuizer kronieken.
Martijn debuteerde in 2005 met het boek De legende van de Zwarte Wolven (Uitgeverij Profiel, Bedum). Het is een crossmediaal boek, spelend in de twaalfde eeuw in Groningen, compleet met magiërs, een dievegge, een kwade geest en zwarte wolven. Bij dit project horen een stadswandeling door Groningen en een website: www.gron-fantasy.nl. Het boek is inmiddels uitverkocht.
In 2008 bracht hij samen met illustrator/ vormgever Remco Nieboer een bundeling van interviews met fantasy-archetypen uit, getiteld Droom van elke journalist.
Begin 2009 verscheen de rechtbankthriller Vuurdoop, in opdracht van Trip advocaten & notarissen. Het is een relatiegeschenk in boekvorm. Zie ook de website van Trip: www.triplaw.nl.
Eind 2009 zullen nog twee boeken van hem verschijnen, namelijk De vlammen van Kalteren, in opdracht van ARC B.V., in samenwerking met Remco Nieboer en Het gebroken zwaard, bij Uitgeverij Noordboek, in samenwerking met Bianca Mastenbroek en Remco Nieboer.
Sinds eind 2008 werkt hij als freelancer op schrijfterrein, als eigenaar van fictiebureau Lindeboom Concepten (zie www.lindeboomconcepten.nl).

Remco Nieboer is freelance illustrator, vormgever, kunstenaar. Hij tekende voor alle illustraties in het boek en verzorgde de volledige vormgeving.
Deze gedreven kunstenaar is van alle markten thuis. Hij tekent steampunk, fantasy, sciencefiction, historische afbeeldingen, dieren (waarbij hij zich graag laat inspireren door zijn twee katten), portretten en abstract werk. Daarnaast vereeuwigd hij graag auto's, zijn grote hobby. Hij is een van de vaste illustratoren van het magazine Pure Fantasy.
Ook heeft Remco verschillende strips op zijn naam staan, waaronder Queest de Grote, een kleine demon met een heel groot ego en een hele grote mond.
Hij werkt op dit moment samen met Bianca Mastenbroek aan prentenboeken.
Zijn werk is zowel in Nederland als in het buitenland gepubliceerd. Veel van zijn werk is te vinden op zijn website: www.reer-art.nl.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef