Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

in de schaduw van de Geselberg

Introductie

Verhalen

Fragment

Medewerkers

Boekpresentatie

 

In de schaduw van de Geselberg is een bijzonder boek, waarin aan de hand van historische achtergronden en fictieve verhalen, twaalfduizend jaar geschiedenis van de magische Geselberg in Groningen wordt beschreven.
De locatie waar de verhalen uit dit boek zich afspelen is bijzonder. In het oosten van Groningen ligt een verrassend landschap, bijna on-Gronings: Westerwolde. Daar ligt bij de buurtschappen Wessinghuizen en Veele een heuse berg: de Geselberg. Goed, deze is slechts anderhalve meter hoog, maar is wel al eeuwenlang een baken in het landschap.

In de schaduw van de Geselberg is een fullcolour, hardcover boek met 176 pagina’s prachtige verhalen, kleurrijke illustraties, adembenemende foto’s en historische feiten. Veertien hoofdstukken vertellen over avonturen, tragiek, liefde en dood van de bewoners rond de Geselberg. Het eerste hoofdstuk speelt in de prehistorie, twaalfduizend jaar geleden en verhaalt over rendierjagers die schuilen bij wat later bekend zal worden als de Geselberg. Elk volgend hoofdstuk speelt in een nieuw tijdperk uit de geschiedenis, zoals de steentijd, ijzertijd, de volksverhuizingen, middeleeuwen, de nieuwe tijd en zelfs (het laatste hoofdstuk) een aantal jaren in de toekomst.

Klik hier om door Hoofdstuk 9 - Beproeving van water en vuur te bladeren. Een verhaal over de heksenprocessen die zich in Groningen in 1589 hebben afgespeeld.

Naast verhalen en historie bevat het boek vier wandelroutes door het gebied rond de Geselberg, compleet met een overzicht van de te ontdekken vogels. Het boek vormt dan ook een fantastisch uitgangspunt voor de lezer om in de schaduw van de Geselberg te wandelen, te vertoeven en de geschiedenis ervan te ontdekken.

Dit boek is een kruising tussen fantasy, literatuur en feitelijkheden. Juist daardoor wordt de regionale historie boeiend, leesbaar en inlevend verteld. Een boek voor iedereen die van mooie verhalen en de geschiedenis van Nederland houdt.

In de schaduw van de Geselberg is te bestellen voor € 16,90.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef