Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

in de schaduw van de Geselberg

Boekpresentatie

Introductie

Verhalen

Fragment

Medewerkers

 

De boekpresentatie van In de schaduw van de Geselberg vond plaats op 2 juli 2009, letterlijk in de schaduw van de Geselberg. Voor de duidelijkheid: de Geselberg is ongeveer twee meter hoog en begroeid met fikse bomen, dus erg 'bergachtig' is hij niet. Maar wel de plek van 12.000 jaar geschiedenis!

12000 jaar geschiedenis onder een boom

Robert Wieten, een van de schrijvers van de feitelijke stukken uit het boek, had een groot vierkant in het weiland gemaaid, waar bankjes en strobalen opgesteld waren in een halve cirkel voor de berg. Al snel kwamen ook vele hulptroepen uit de omgeving aan met koffie, thee, cake, bier, wijn, fris en hapjes. Allemaal bijzonder strak geregeld. Ook zanger Alex Vissering arriveerde en begon zijn geluidsspullen uit te laden. Achter de Geselberg werd er een aggregaat opgestart.

bedelaar.

Langzamerhand stroomden er steeds meer belangstellenden toe en de middeleeuwersbegonnen hun spel. Vooral de bedelaar was doodeng... De presentatie begon stipt om 20.00 uur, met authentieke Westerwoldse muziek enzang van Alex Vissering. Intussen werden de middeleeuwers goed bekeken en werd er koffie gedronken en cake gegeten.

drost


Robert trad op als spreekstalmeester en introduceerde de sprekers. Provinciaal archeoloog Henny Groenendijk had een boeiend verhaal over de vondsten rond de Geselberg en de ontwikkeling van het gebied. Oud burgemeester Jur Stavastvertelde over de kracht van samenwerking op het platteland, met als voorbeeldde totstandkoming van de wandelroutes door het gebied rond de Geselberg en natuurlijk het boek. Daarna volgde nog een optreden van Alex Vissering, waarna Martijn van Wersing naar voren geroepen werd.

aanwezigen

Jan Willem, Remco, Bianca, Robert en Martijn stelden zich voor, fotograaf Jon werd in het zonnetje gezet en toen... namen de middeleeuwers het over. Drost Matthias Ort van de Burcht van Wedde bulderde dat hij zulk goed werk had gedaandoor de heksenverbrandingen in de zestiende eeuw. Anders had het publiek hier,vijfhonderd jaar later, ongetwijfeld enkel uit magisters en heksen bestaan... Geeske, zijn dienstmeid en later slachtoffer, ging daar luidruchtig tegenin. Een fikse woordenwisseling volgde, die eindigde in... de overhandiging van de eerste twee exemplaren van In de schaduw van de Geselberg aan de twee sprekers; Henny Groenendijk en Jur Stavast.

Onder begeleiding van een nieuw lied van Alex Vissering was het toen tijd om boeken te scoren, te signeren en te praten over het boek. De glimlach van de uitgever werd steeds breder. De stapel boeken slonk gestaag.

Onderhet genot van een heerlijke avondbries, de opkomende halve maan en de nodige hapjes en drankjes vermaakte iedereen zich tot het echt donker begon te worden.

Het was een succesvolle en buitengewoon gezellige presentatie.

de oorspronkelijke bewoners met de auteur

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef