Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Boekpresentatie

Introductie

Fragment

Recensies

 

De boekpresentatie van Duivelmaeker was zaterdag 23 april 2016.

Uitnodiging

Het was geweldig! Om te beginnen was de locatie al helemaal fantastisch: het Jheronimus Bosch art center. Tussen de schilderijen en levensechte beelden van Jheronimus Bosch verzamelden alle aanwezigen zich en werden we door een gids van het museum getrakteerd op enkele wetenswaardigheden over de schilder en zijn werken.

Na uitleg over het astronomisch kunstuurwerk, dat gebouwd is in de tijd van Jheronimus Bosch, vertrokken we naar een zaaltje waar de echte Bossche bollen klaarstonden!

Verhalenverteller en Overijsselse provinciedichter Boudewijn Betzema leidde de presentatie op virtuoze wijze.

 

Prachtig gekleed las hij fragmenten voor uit Duivelmaeker en stelde mij moeilijke en grappige vragen. Het publiek lag aan zijn voeten.

Na onze presentatie vertelde Hans, een geïnspireerde medewerker van het museum, nog wat over Jheronimus Bosch en de symboliek in zijn werk. Hij vertelde bijvoorbeeld over de uilen die in veel schilderijen terugkomen. En wat kreeg ik als cadeau van mijn ouders voor de boekpresentatie? Een prachtige uil! Toeval bestaat niet...
Na de presentatie gingen de boeken als warme broodjes. Er moest nog een hele stapel bijgehaald worden uit de winkel van het museum.


Ik ben enorm verwend met cadeaus en bloemen en vooral met de aanwezigheid van al die geweldige mensen! 

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Geheugenstrijd