Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Recensies

Introductie

Fragment

 

22 augustus 2013

Ruben en Justin halen in een Italiaans museum een grap uit met een geheimzinnig Romeins masker. Vervolgens gedraagt Justin zich raar omdat de geest van een oude Romein via het masker in Justin zit. Deeltje uit de vijfde serie 'Samenleesboeken'*, geschreven voor de midden- en bovenbouw. De een leest de zwarte tekst, AVI-M6, en de ander de iets moeilijkere blauwe tekst, AVI-M7. De spannende en kleurrijke tekeningen doen het verhaal tot leven komen. Het verhaal is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukken. Onder ieder hoofdstuk staat een vraag die aanleiding vormt voor een gesprekje over de tekst. Achterin een paar tips om samen lezen gemakkelijk te maken en een overzicht van alle vijftien delen uit deze vijfde serie. De auteur heeft diverse boeken voor jong en oud op haar naam staan. Kortom, een samenleesboek dat bijzonder geschikt is voor scholen om het samenlezen (dat zeer effectief is) te bevorderen. Vanaf ca. 9 jaar.

NBD|Biblion

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
De boom in