Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Gastenboek

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

De boom in

Recensies

Introductie

Fragment

 

2 juli 2012

De 11-jarige Alissa woont op een kasteel waar haar ouders bediendes zijn. Alissa heeft voorspellende dromen. Ze beleeft dan alles alsof het echt gebeurt. In de nacht voor de koning gaat jagen en de prinses gaat paardrijden, droomt ze dat de koning wordt aangevallen door een bergleeuw. De prinses wordt ontvoerd en de wachters worden gedood. 's Morgens vroeg vertelt ze iedereen over haar droom. Niemand gelooft haar. Ook de ziener Zoran niet. Een spannend verhaal in vlotte eigentijdse taal. Voor helderziende kinderen een mogelijkheid tot herkenning. De illustraties in somber dreigende kleuren bieden goede ondersteuning. Uit de serie 'De Gestreepte Boekjes'*, ontwikkeld door een team deskundigen als ondersteuning van leesonderwijs op de basisschool. Op internet staat een interactief deel om leesbegrip te toetsen, dat door middel van een code in het boekje kan worden geactiveerd. De vragen worden afwisselend in het Nederlands en het Engels gesteld. Vanaf ca. 10 jaar.

NBD|Biblion door: K. de Jong-v.d. Bosse

***

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
De boom in