Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Nieuws 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008


StripNovember

Deze maand staat voor mij in het teken van de AVI-strip baas bart & mees de sjees. Het is een strip voor beginnende lezers die ik samen met illustrator Remco Nieboer heb gemaakt.

En nu zijn we eindelijk zover dat we hem gaan uitgeven!

Eind deze maand moet hij naar de drukker, dus ik ben heel druk met de laatste loodjes: de eindredacteur, een officiële AVI-meting via het CITO en natuurlijk een drukker regelen.

Als alles goed gaat, hebben we de strip eind dit jaar nog in handen!

 

Oktober

Mijn 28e boek is uit!

Kracht2 is een leesboekje voor kinderen vanaf acht jaar. Het speelt zich af aan het begin van de jaren 60, op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven.
Het was superleuk om een verhaal te mogen schrijven over de universiteit waar ik jaren geleden mijn diploma haalde. Ook superleuk dat ik nu eindelijk een goede reden had om mijn titel op de kaft te laten zetten.

Neeltje is elf jaar en vastbesloten om later uitvinder te worden. Wanneer ze op het terrein komt waar de Technische Hogeschool wordt gebouwd, weet ze het meteen: hier moet ze zijn.

Maar haar vader ligt dwars. Hij vindt dat Neeltje gewoon, zoals de meeste meisjes, naar de huishoudschool moet.

Neeltje heeft het hart van een wetenschapper en geeft niet op. Ze begint een eigen experiment dat haar vader moet overtuigen van haar denkkracht. Maar het lukt haar niet alleen. Dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek…

Met geweldige illustraties van Kerstin Zabransky.

 

ZirakelSeptember

In 2012 creëerde ik de magische wereld van het Zirakel en stuurde het manuscript (dat maar liefst 130.000 woorden telde) naar een wedstrijd toe. Mijn verhaal won niet en ik snapte niet waarom, want het was geweldig!
In 2015 kwam ik er pas toe om nog een keer naar het verhaal te kijken. Toen zag ik al snel dat het beter kon. En met 35.000 woorden minder! Het verhaal was een heel stuk opgeknapt, maar toch was het nog niet goed genoeg.
Ik werd in beslag genomen door andere verhalen en deze zomer besloot ik: nu moet het gebeuren, nu ga ik Zirakel nog een laatste keer herschrijven. Als het dan nog niet goed is, dan gaat het manuscript de prullenbak in.
In plaats van woorden schrappen (wat bij mij meestal gebeurt als ik aan het herschrijven ben) moesten er nu woorden bij, hele hoofdstukken zelfs.
En nu heb ik een verhaal waar ik achter sta! Eindelijk komen het Zirakel, de Ziwanen en mijn personages tot hun recht. Ik ga het volgende week nog een keer van voor naar achter doorlezen en dan op zoek naar uitgevers...

Daarna ga ik me op een nieuw schrijfproject richten. Er vechten meerdere verhalen in mijn hoofd om aandacht, voor mij is het ook nog een verrassing welk verhaal gaat winnen.

 

Juli

Castlefest

Op 3, 4 en 5 augustus is het weer zover! Dan sta ik op het leukste fantasyfestival van Nederland: Castlefest.

Natuurlijk ben ik daar om mijn boeken te verkopen. Ook mijn nieuwste historische roman, Hendrick, de Hollandsche indiaan, neem ik mee.

Dus ben je nog op zoek naar lekker leesvoer en wil je er een handtekening bij, kom dan naar de Schrijversmarkt. Ook als je alleen een praatje wil maken. Of wil snuffelen in de honderden boeken van mijn collega's.

Tot dan!

 

Juni

In januari ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging: een thriller schrijven voor het grote publiek. Het was even zoeken en worstelen met mijn nieuwe hoofdpersoon (het is erg, maar ik hang nog steeds heel erg aan Hendrick), maar nu is de eerste versie af. En volgens mij is het einde echt superspannend geworden!

Ik moet nog heel wat herschrijfwerk verzetten en nog op zoek naar een goede titel, maar het is altijd weer een bijzonder moment als de eerste versie klaar is.

Het verhaal staat, nu ga ik het mooi maken. En waarschijnlijk schrappen, schrappen en schrappen...

 

10 jaar

 

Maart

Op 22 maart 2008 presenteerde ik mijn eerste boek, Vuurproef. Nu, tien jaar later, staan er zevenentwintig boeken op mijn naam en heb ik meegewerkt aan meerdere verhalenbundels. Wie had dat tien jaar geleden kunnen denken. Nu alleen die bestseller nog...

 

 

 

 

 

Hendrick

Februari

Eind 2017 heb ik de vertaling van mijn boek Hendrick de Hollandsche indiaan naar een agent in New York gestuurd ter beoordeling.

Eindelijk heb ik een reactie gekregen. Die agent vindt het een ontzettend mooi boek en wil het representeren.

Dus ik ben stap dichterbij mijn grote droom: een internationale carrière.

Die agent gaat nu voor mij uitgevers benaderen. Ik heb hem voorzien van de beste quotes uit alle mooie recensies die ik tot nu toe heb mogen ontvangen.

Bijvoorbeeld: This is such a beautiful, moving, inspiring story that I’m close to begging for a sequel about these wonderful and sincere people. This was the second time I got a history lesson from a book written by this woman, and gosh, can she write. Her writing manages to capture you and make you yearn for more.

Nu kan ik alleen nog maar afwachten...

JanuariHendrick

Om te beginnen wil ik iedereen een inspirerend en betoverend 2018 wensen.

Voor 2018 heb ik zelf een grote wens: dat mijn historische roman, Hendrick de Hollandsche indiaan, in Amerika wordt uitgegeven.

En dat gebeurt natuurlijk niet zomaar... Ik heb Lia Belt van Smart Translations opdracht gegeven om mijn boek te vertalen. Eind december 2017 had ze het al helemaal af en hebben we samen de laatste puntjes op de I gezet. Het is echt heel bijzonder geworden in het Engels.

Ik had al contact gelegd met een agent in New York en hij heeft mijn manuscript nu ontvangen. Dus voorlopig kan ik alleen maar afwachten en duimen...

Superspannend dus!

 

 

 

 

 
Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val