Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Nieuws 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008


NovemberGuus

De afgelopen maanden ben ik keihard aan het werk geweest. Norbert Kleijngeld, de vermeende zoon van Guus Hiddink, had mij gevraagd of ik zijn biografie wilde schrijven. In sneltreinvaart, want het moest nog voor de kerst in de winkel liggen zijn.

Een bijna onmogelijke opgave en juist daarom ben ik de uitdaging aangegaan. Samen hebben we dag en nacht gewerkt aan het boek en nu is het af. Het ligt al bij de drukker!

Eind november zal Guus, wie ben ik? bij alle (web)winkels verkrijgbaar zijn. Het is een heel bijzonder verhaal geworden!

Ben ik de zoon van Guus Hiddink?
Dat is de vraag die Norbert Kleijngeld al jaren bezighoudt. In
Guus, wie ben ik? vertelt hij over zijn levenslange zoektocht naar zijn biologische ouders.
Op zijn twintigste ontmoet hij zijn moeder, een geesteszieke vrouw die de identiteit van zijn vader angstvallig geheimhoudt. Toch leiden alle aanwijzingen naar Guus Hiddink, niet alleen Johan Derksen bevestigt dat, ook Willem van Hanegem. Helaas ontkent Guus en weigert hij een DNA-test.
De onzekerheid beheerst Norberts leven. Zowel privé als zakelijk kent hij hoogte- en dieptepunten, in de voetballerij en in de modewereld, maar altijd ontbreekt dat ene puzzelstukje.
Nu wil hij nog maar één ding weten: wie is mijn vader?

Het boek werd al aangekondigd in weekblad Privé:

prive

 

Oktober25e boek

Hier is hij dan, mijn 25e spruit!
Een geweldig kleurrijk boek, met fleurige en sprankelende tekeningen van Sanne Miltenburg.
Verboden open te maken is een zogenaamd samenleesboek, het heeft twee AVI-niveaus, AVI M4 en AVI E5, en kan gelezen worden door kinderen vanaf zeven jaar.
Het is een eigentijds verhaal over een jongen die pest, en daarmee het ongeluk over zichzelf afroept. Het idee is geïnspireerd op de mysterieuze doos van Pandora.
Ook vriendschap speelt een belangrijke rol in dit boek, dus het past helemaal in het thema van de kinderboekenweek 2018. Ik ben er vroeg klaar voor 

Gijs ontdekt een kist in een winkel vol schatten.
‘Je mag de kist nooit openen,’ zegt de man achter de toonbank.
Gijs belooft het.
Maar thuis doet hij de schatkist toch open.
Dat had hij beter niet kunnen doen...

September

HendrickMag ik jullie voorstellen aan Hendrick, de Hollandsche indiaan!
Eindelijk is mijn boek naar de drukker en mag ik jullie de cover laten zien. De indringende plaat is van JeRoen Murré die ook alle eer voor de titel krijgt.
Hendrick, de Hollandsche indiaan is een superdikke pil van maar liefst 378 pagina's vol spanning en avontuur. Waarschijnlijk zeg ik het na ieder boek dat ik voltooid heb, maar dit is echt het mooiste boek dat ik ooit geschreven heb!

Zondag 1 oktober zal de boekpresentatie plaatsvinden in kinderboekenwinkel de Boekenberg in Eindhoven. Het begint om 15.30. Iedereen is van harte welkom! Als je wilt komen, stuur dan even een mailtje of meld je aan op Facebook.

HendrickAugustus

De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt! Ik heb nog een keer mijn lijvige manuscript over Hendrick, de Hollandsche indiaan helemaal doorgewerkt en nu is het echt, echt, echt klaar om naar de eindredactie te gaan.

Ondertussen zat ik alweer te broeden op een nieuw verhaal. Uitgeverij Q schreef namelijk een wedstrijd uit voor YA verhalen, met als prijs uitgave van je boek in hun fonds. Dat wil ik wel! Ik ga me aan een nieuw avontuur wagen: een dystopie. (Volgens Wikipedia is een dystopie een denkbeeldige samenleving met louter akelige kenmerken waarin men beslist niet zou willen leven. Echt een omgeving waarin ik mij thuis voel dus.)

De synopsis van het verhaal en de eerste 1700 woorden zijn ingestuurd. Nu kan ik alleen maar wachten op het oordeel van de jury.

Eind augustus komt Hendrick terug van de eindredactie. Tot die tijd ga ik vakantie houden!

 

JuliHendrick

Het is gebeurd. Mijn manuscript over Hendrick, de Hollandsche indiaan is ingeleverd bij de uitgever. Het verhaal is af! En wat voor een verhaal... Nog nooit heeft een boek mij zoveel kruim gekost, maar nog nooit was ik er zo trots op. Een dik jaar heb ik eraan gewerkt en nu is het dus klaar. Min of meer. Bij de uitgeverij kijken ze er nog een laatste keer naar en daarna gaat het naar de eindredactie. Eind augustus gaat Hendrick waarschijnlijk naar de drukker, zodat het boek nog voor de kinderboekenweek in de winkels ligt!

Voor mij is het tijd om me te gaan richten op een ander verhaal. Iets heel anders. Voor de YA schrijfwedstrijd van uitgeverij Q ga ik een dystopie schrijven. Het idee zit al in mijn hoofd...

 

Aprilindianen

Zomer vorig jaar zat ik regelmatig buiten. ‘Ben je lekker aan het lezen?’ werd door voorbijgangers vaak gevraagd.

Nou, lekker lezen kon ik het niet noemen. Ik was net begonnen aan de research van mijn nieuwe historische roman en worstelde me door 17e eeuwse Nederlandse teksten heen als:

in vruchtbaerheydt, gematigheyt, en gelegentheydt ter neering, zeehavens, wateren, visscheryen, weer en wint, als andere prijswaerdighe hoedanicheden, [..] met Nederlant so gelijck [..], ofte om beter ende naerder de waerheydt te seggen, door de banck wat overtreft.

Dat was eerder ploeteren en hoofdpijn krijgen dan lekker lezen.

Nu, heel wat maanden later, is mijn verhaal over Hendrick Vosberg Pels, die in 1659 terechtkomt in een oorlog tussen Nederlandse kolonisten en de indianen van de Esopus, af.

27 hoofdstukken, een verantwoording en een dankwoord. Het is klaar! (Natuurlijk is een boek pas klaar als het naar de drukker gaat, maar het verhaal staat, het scheppingsproces is voorbij.)

Nog nooit heb ik zoveel research gedaan voor een boek, nog nooit werd een verhaal zo dik, nog nooit kostte het me zoveel kruim en tijd, en nog nooit was ik zo trots! Het is echt een mooi, bijzonder, haast episch verhaal geworden dat vraagt om een vervolg (maar nu even niet).

Voorlopig is het boek nog titelloos, maar ik heb al wat ideeën. De uitgever is het verhaal nu aan het lezen, binnenkort hoop ik te weten wanneer het boek in de winkels zal liggen.

Dus wat mij betreft mag de zomer beginnen. Ik ben vast van plan om heerlijk in het zonnetje te gaan zitten en relaxed ontspannende boeken te gaan lezen. Ongetwijfeld zal ik me dan bezinnen op een nieuw verhaal...

 

GehoorndenFebruari

De eerste recensies van De Gehoorden zijn binnen en ze zijn positief!

Biblion noemt het: ‘Een meeslepend en fantasievol fantasyverhaal over goed en kwaad’ en volgens Coole Suggesties is het: ‘Fantasy op zijn stoerst!’

 

Januari2017

Ik wens iedereen voor 2017 mooie verhalen toe!
Bijzondere gebeurtenissen, waar je mooie verhalen over kunt vertellen. Indrukwekkende boeken, die je nog lang bijblijven.
En voor de schrijvers: veel inspiratie om mooie verhalen op te tekenen om zo anderen weer te inspireren.

Ik ga in 2017 verder met mijn historische roman over Hendrick Vosberg Pels, die in het Nieuw-Nederland van 1659 slachtoffer wordt van de oorlog tussen de blanken en de Esopus indianen. 
Een bijzonder en ingrijpend verhaal, dat ik echt móét vertellen.

 

 

 

 
Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val