Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Nieuws 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008


DecemberLagen in stad

Eind november verscheen het boek Lagen in stad. Een boek over 25 archeologische voorwerpen die zijn opgegraven in en rondom Groningen. Het boek is een combinatie van feit en fictie. Archeologen vertellen over de vondsten en verhalenvertellers hebben er een fictief, historisch verhaal bij geschreven.

Ik mocht drie verhalen schrijven voor dit geweldige project. Een van mijn verhalen gaat over het lijk dat de voorkant van het boek siert: Kold Kees. In het verhaal In de zevende hemel breng ik deze arme jongeman tot leven en vertel ik zijn trieste verhaal.

Ik schreef ook een verhaal over een van de lakzegels die gevonden is en dateert uit de 18e eeuw: Macht aan de burger. Het derde verhaal ging over een munt die op een afgelegen plek gevonden is, zonder andere tekenen van bebouwing, in de vierde eeuw na Christus. Hoe die munt er terecht is gekomen, kun je lezen in: Met dank.

Aan het boek hebben de volgende auteurs meegewerkt: Martijn Lindeboom, Gert Kortekaas, Leo Verhart, Christien Boomsma, Tais Teng, Anton Brand, Ruth Koops van ’t Jagt, Doeko Bosscher, Paul Gellings, Ronald Ohlsen, Lupko Ellen, Meindert Talma, Herman Sandman, Dick de Boer, Bennie Roeters, Eric Bos, Marcella Veldthuis, Anton Valens, Jan Veenstra, Bill Mensema.

Illustrator Remco Nieboer maakte alle illustraties.

Lagen in stad kost € 18,90 en is bij mij te bestellen.

Vrij!In september kwam mijn 17e boek uit. Een boek waar ik ontzettend trots op ben!

Vrij! is een spannende, historische roman die een goed beeld geeft van de roerige eindtijd van de Franse bezetting in Holland.

Winter 1813. Nederland is bezet door de Fransen. De veertienjarige Hendrik zwerft door Amsterdam, op de vlucht voor zijn verleden. Hij heeft niets meer: geen huis, geen geld en geen familie, maar hij brandt van verlangen om de stad te bevrijden van de gehate bezetter.
Als hij wordt gevraagd om een geheime boodschap af te leveren, raakt Hendrik betrokken bij een opstand. Hij vecht tegen de Fransen, maar ook tegen zichzelf en raakt steeds dieper in de problemen. Advocatendochter Betsy Kemper en boekhandelaar Jan ten Brink proberen hem te helpen. Heeft Hendrik dan toch een toekomst?

De eerste recensies zijn binnen. Biblion is meer dan lovend: deze prettig lezende historische roman zet de karakters van de hoofdpersonen geloofwaardig neer. En: dit boek past zeker in de traditie van historische boeken van Beckman en Van de Vlugt!

Nog een aantal reacties:

Wat een lekker leesboek, top! Je kan zo meelopen in Amsterdam. De straten zijn zo herkenbaar! Het leven in de ontstaansperiode van Nederland is heel mooi en duidelijk beschreven.
Kees Dijkstra - The Readshop Express Genemuiden

Erg spannend en goed geschreven.
Caroline van den Ende - Peter Pan kinderboeken

Het karakter van Hendrik is zeer geloofwaardig neergezet, hij is een mengeling van een stoer straatjochie en een intelligente gevoelige jongen. 
Leestafel.info

Ik vond het boek ontzettend leuk om te lezen. Het leest makkelijk en leuk weg. Ik vind het vergelijkbaar met de historische romans van Simone van der Vlugt. Het geeft een goed beeld van die tijd zonder dat het saai werd.
Carolien Nijman - 15 jaar

Je kunt Vrij! bij mij bestellen.
Het boek kost € 14,95.

Lees hier het begin van het boek.

September

Vrij!Op 24 september komt mijn 17e boek uit. Een boek waar ik ontzettend trots op ben!

Vrij! is een spannende, historische roman die een goed beeld geeft van de roerige eindtijd van de Franse bezetting in Holland.

Winter 1813. Nederland is bezet door de Fransen. De veertienjarige Hendrik zwerft door Amsterdam, op de vlucht voor zijn verleden. Hij heeft niets meer: geen huis, geen geld en geen familie, maar hij brandt van verlangen om de stad te bevrijden van de gehate bezetter.
Als hij wordt gevraagd om een geheime boodschap af te leveren, raakt Hendrik betrokken bij een opstand. Hij vecht tegen de Fransen, maar ook tegen zichzelf en raakt steeds dieper in de problemen. Advocatendochter Betsy Kemper en boekhandelaar Jan ten Brink proberen hem te helpen. Heeft Hendrik dan toch een toekomst?

Op 30 november is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland zijn eerste Oranjekoning verwelkomde, en Hendrik was erbij!

Op zaterdag 28 september, om 16.00 uur vindt de officiële boekpresentatie plaats. Iedereen is van harte welkom om dit feestje samen met mij te vieren. De boekpresentatie wordt gehouden in de Boekenberg in Eindhoven. Daarna wordt er getoost met een hapje en een drankje. Laat het even weten als je wil komen!

Je kunt Vrij! nu al bij mij bestellen. Het boek kost € 14,95.

Juni

Het tweede deel van Bobbel en Bengel is uit en tot 15 juni kan iedereen meedoen aan de kleurplatenwedstrijd! Maak iets moois van de kleurplaat en stuur hem op. Je kunt Bobbel en Bengel op canvas winnen!

Eind mei werd de uitslag van de Bredase kinderjury prijs bekendgemaakt. Mijn boek Meesterdief is tweede geworden. Een geweldig resultaat! Wat nog veel leuker was, was dat de bibliotheek van Breda in samenwerking met zes scholen een heel project heeft gehouden rondom de kinderjury prijs, mede om de kinderen te stimuleren tot lezen en te laten zien dat lezen leuk is. Een onderdeel van dat project was dat de hoogste klassen een filmpje mochten maken over het boek dat zij het leukste vonden. Twee klassen kozen voor Meesterdief. Ze hebben een geweldig promotiefilmpje gemaakt! Je kunt ze hier bekijken.

Acteur en entertainer Perry Mulder heeft een oud verhaal van mij ingesproken in een professionele geluidsstudio. Het resultaat is geweldig geworden: de zwoele stem van Perry en mijn erotische fantasieën. Ik zou zeggen: sluit je ogen en geniet...

 

Mei

B & B 2

Het tweede deel van Bobbel en Bengel is uit!!

Bobbel en Bengel en de apenstreek is een kartonnen prentenboekje voor kinderen vanaf twee jaar.

Bobbel en Bengel gaan samen
met oom Gijs en nichtje Roos
naar Apenheul. Iedereen geniet,
tot er een ondeugend aapje met
de bril van Roos vandoor gaat.
Bobbel en Bengel beginnen een
doldwaze achtervolging door het hele park. Krijgt Roos haar bril
ooit nog terug?

Met vrolijke en kleurrijke tekeningen van Remco Nieboer.

Het is een enorm boekwerk geworden. 15 cm breed en 25 cm hoog vol lees- en kijkplezier. Het boek kost € 9,95. Bestel hem hier!!!

Tot 15 juni kun je Bobbel en Bengel winnen op canvas! Doe mee aan de kleurplatenwedstrijd!

April

Bobbel & Bengel 2

Het wachten is op het tweede deel van Bobbel en Bengel. Eind deze maand moeten de prentenboekjes in Nederland aankomen. Tot die tijd werk ik natuurlijk gewoon door! Ik ben bezig met een historische jeugdroman die nog eind dit jaar moet uitkomen. Erg leuk en intensief, de combinatie van research doen en uit alle feiten juist die elementen kiezen waarmee ik een mooi en spannend verhaal kan maken. Hendrik, mijn hoofdpersoon, en ik beleven heel wat avonturen. Over een aantal maanden kunnen jullie lezen welke.

Maart

Vuurproef

Deze maand vindt de Nationale boekenweek plaats, van 16 tot 24 maart. Het thema van de boekenweek is: gouden tijden, zwarte bladzijden. Een thema dat naadloos aansluit bij mijn historische roman Vuurproef. Vuurproef gaat over een wel heel zwarte bladzijde van onze geschiedenis: de hekserijvervolging.

Vanwege de boekenweek bied ik Vuurproef deze hele maand aan voor slechts € 7,50, inclusief verzendkosten! Dus grijp je kans en bestel dit indrukwekkende en aangrijpende boek.

Februari

Ik ben druk bezig met allemaal nieuwe projecten en leuke plannen.

Per 1 februari ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: BiancaMastenbroek.nl. Onder die naam ga ik door met wat ik de afgelopen jaren al deed: schrijven, schrijven en schrijven. Maar ik ga ook mijn schreden op het uitgevers pad zetten. Uitgeverij Zirakel heeft het levenslicht gezien. Niet alleen voor mijn eigen boeken, maar ook voor steengoede boeken van anderen. Ik werk nu aan een logo en een beleid. Binnenkort meer nieuws over uitgeverij Zirakel.

Waar ben ik zoal mee bezig?

Als eerste met een nieuw prentenboekje voor de Apenheul: Bobbel en Bengel en de apenstreek. Het wordt weer een hilarisch boekje! 20 februari gaat het naar de drukker in China en dan komen de kartonnen boekjes eind april in Nederland aan. Echt heel spannend!

Daarnaast ben ik bezig met een sciencefiction verhaal voor uitgeverij Van Tricht. Net als Zin in bloed, is dit boek straks bestemd voor doven en moeilijk lezende jongeren.

 

Ook ben ik heel druk met research doen voor een historische jeugdroman. De roman moet nog dit jaar uitkomen!

Januari

Het nieuwe jaar begint goed met het uitkomen van mijn 15e boek:

Dodenmasker is een leesboekje voor kinderen vanaf negen jaar, die van spannende, mysterieuze verhalen houden.

Dodenmasker is een zogenoemd samenleesboekje. Het is de bedoeling om de tekst met zijn tweeën te lezen: met een klasgenoot, een vriend, een broer of zus, een ouder of een leerkracht. De tekst van het verhaal is afwisselend moeilijk en makkelijk geschreven. Daarom heeft het boek ook twee AVI niveaus: AVI M6 en AVI M7.

Nadat Justin in een Italiaans museum een geheimzinnig Romeins masker heeft opgehad, gedraagt hij zich erg vreemd. Hij noemt zijn beste vriend Ruben ‘slaaf’ en eist dat ze naar Nijmegen gaan om ene Dulce te zoeken. Wat is er met Justin aan de hand? En wie is toch die mysterieuze Dulce?

Illustrator Robbert Damen heeft het verhaal met zijn spannende, kleurrijke, cartooneske tekeningen helemaal tot leven gebracht.

Bestel Dodenmasker voor € 12,95

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val