Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Overzicht 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008


November

Op 24 november is de boekpresentatie van Robin is anders. Dit boek heb ik speciaal geschreven voor de Stichting Duncan, een stichting die dolfijntherapie financieel mogelijk maakt voor geestelijk gehandicapte kinderen. Alle opbrengsten voor het boek zijn ook voor de stichting, dus ik hoop dat veel mensen gelukkig gaan worden van dit mooie, kleurrijke en emotionele boek dat de wonderen van dolfijntherapie beschrijft.

Robin is anders is een aangrijpend boek over twee broers die naar Amerika gaan voor dolfijntherapie. Het is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal. Het boek is zelfstandig leesbaar voor kinderen vanaf acht jaar, maar voor jongere kinderen zeer geschikt om voor te lezen.

Mikes broer Robin is anders. Hij is tien, maar lijkt een peuter van drie.
Mike vindt dat niet altijd even leuk. Hij zou graag een normale broer willen hebben.
Met het hele gezin gaan ze naar Amerika voor hulp. Daar mogen de broers met Squirt de dolfijn zwemmen.
Kan Squirt hun leven veranderen?

Robin is anders is een full-colour hardcover boek met vrolijke kleurenillustraties van Tracy van de Ven.

Robin is anders kost € 11,95 en is vanaf 24 november bij mij te bestellen.

Zonnestorm

Er blijven maar positieve recensies binnenkomen over Zonnestorm! Echt geweldig!

Vanaf 1 oktober tot 21 december kun je iedere dag een hoofdstuk van Zonnestorm lezen op:

www.zonnestorm.nu.

Of bestel hem voor € 14,95

 

 

Oktober

Mijn 13e boek is uitgekomen: Stuurman van de stilte

Is 13 een ongeluksgetal? Niet voor mij. Stuurman van de stilte is een prachtig, kleurrijk boekje geworden waar ik heel erg blij en gelukkig mee ben. Hoofdpersoon Gobel is minder blij en gelukkig. Hij leeft in de 16e eeuw in een weeshuis in Amsterdam en is doof. In het weeshuis heeft hij het zwaar en hij vraagt zich af of hij niet beter kan gaan zwerven. Net als hij weer eens in elkaar geslagen wordt door een groepje kinderen uit het weeshuis, want er een angstaanjagende man binnen. De man redt Gobel en neemt hem mee naar een schip waarvan hij kapitein is. Maar of Gobel daar beter af is...

Lees hier een fragment en hier kun je Stuurman van de stilte bestellen.
Het boek kost € 7,95.

Zonnestorm

De promotie van Zonnestorm is in volle gang.

Op Leestfeest.nl wordt er de hele maand oktober aandacht aan het boek besteedt. Je kunt meedingen naar een exemplaar, een fragment lezen en een column van mijn hand.

Ook de website van Magic Tails heeft Zonnestorm in de spotlight gezet. Ook daar kun je een exemplaar winnen. Magic Tails heeft zelfs al de eerste recensie van Zonnestorm geplaatst! Een superpositieve waar ik heel, heel erg blij mee ben!

Vanaf 1 oktober tot 21 december kun je iedere dag een hoofdstuk van Zonnestorm lezen op:

www.zonnestorm.nu.

Of bestel hem voor € 14,95

September

ZonnestormSeptember is de maand van Zonnestorm!
Op dit moment ligt het boek bij de drukker. Half september moet hij verschijnen! Maar liefst 397 pagina's dik.

Op zaterdag 29 september, om 16.00 uur vindt de officiële presentatie plaats. Iedereen is van harte welkom om dit feestje samen met mij te vieren. De boekpresentatie wordt gehouden in de Boekenberg in Eindhoven. Daarna wordt er getoost met een hapje en een drankje. Laat het even weten als je wil komen!

En lees tot die tijd hoe je het einde van de wereld kunt overleven op www.zonnestorm.nu.

Augustus

Zonnestorm

Deze week heb ik Zonnestorm ingeleverd bij uitgeverij De Vier Windstreken. De eindredacteur gaat zich er nu over buigen. Als alle puntjes op de i zijn gezet, wordt het boek opgemaakt en gaat het nog eind deze maand naar de drukker. Het moet dan 15 september klaar zijn...

Wil jij in de tussentijd meer lezen over het boek, over wat een Zonnestorm nu precies is, wat de gevolgen zijn en wat je kunt doen om 21 december te overleven? Ga dan naar www.zonnestorm.nu.

Stand

Op 3, 4 en 5 augustus vond het jaarlijkse superfeest Castlefest plaats. Ik heb daar gestaan met mijn boeken. Ik had Vuurproef in de aanbieding gedaan en dat heb ik geweten, de boeken vlogen als warme broodjes weg. Heel erg leuk! Ik heb ook weer ontzettend veel leuke reacties gekregen van mensen en kinderen die al boeken van mij gelezen hadden.

DodenmaskerDe illustrator van Dodenmasker, Robbert Damen, is inmiddels een heel eind met de illustraties. Hij heeft wederom geweldig werk geleverd. Het boek gaat echt ontzettend mooi worden!

Inmiddels is ook bekend wie de illustraties van Robin is anders gaat maken. Tracy van de Ven gaat voor de Stichting Duncan aan de slag. Haar illustraties zijn ontzettend vrolijk en kleurrijk, dus ik verwacht dat het een heel leuk en aansprekend boekje gaat worden.

Juli

Zonnestorm

Het einde van de wereld. Hoe vaak is die al niet voorspeld? Al zo vaak, dat niemand zich zorgen lijkt te maken over 21 december 2012, de dag die volgens de Maya’s, de Egyptenaren en Nostradamus het einde van de wereld inluidt.

Maar niet alleen eeuwenoude beschavingen waarschuwen voor de nabije toekomst, ook de wetenschappers van de NASA hebben een waarschuwing uitgedaan. Al in 2006. De aarde moet zich opmaken voor een allesvernietigende zonnestorm die zeer waarschijnlijk eind 2012, begin 2013 het leven zoals wij dat kennen, zal verwoesten.

Wat staat er te gebeuren?

Lees het in Zonnestorm. Dit spannende, superdikke boek verschijnt eind septemberbij uitgeverij De Vier Windstreken.

Het verhaal verschijnt niet alleen in boekvorm, maar ook digitaal. Op www.zonnestorm.nu kun je vanaf 1 oktober dagelijks meegenieten met de avonturen van Floor, Aran en Lucas. De drie klasgenoten leven toe naar 21 december 2012. Met hun belevenissen tellen we af naar de voorspelde einddatum. Iedere dag een stukje, tot 21 december, tot we weten hoe en of de wereld eindigt…

Juni

duivels en demonenDuivels en demonen is uit! Mijn 11e boek!

Duivels en demonen speelt in Engeland rond het jaar 1100. Het is een spannend boek, dat zich afspeelt in de tijd dat de eerste Nederlandse woorden op schrift zijn gevonden. Het leesniveau is AVI M6. Geschikt voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool.

De Vlaamse Boudewijn woont in Engeland. In de abdij van Rochester leert hij lezen en schrijven, terwijl zijn zieke zusje Isabella er wordt verpleegd. Volgens de monniken is Isabella bezeten door de duivel. De abt drijft de duivel uit, maar Isabella blijft ziek en er gebeuren vreemde dingen. Wanhopig zoekt Boudewijn hulp bij de heidense Brianna…

Met sfeervolle illustraties van Iris Compiet.

Mei

In mei leggen de vogels een ei. Ik heb meerdere eieren die ik moet uitbroeden.

Om te beginnen ben ik nog steeds erg druk met mijn boek over het einde van de wereld. Het einde nadert letterlijk en figuurlijk. Ook voor mij is het spannend hoe dat allemaal af moet lopen...

Bobbel en Bengel gaan vliegen

Samen met illustrator Remco Nieboer ben ik bezig aan het tweede deel van de prentenboekenserie over de katten Bobbel & Bengel. In dit tweede deel gaan de altijd ondeugende katten vliegen. Het wordt een reisje dat de stewardess, de piloot en de vliegtuigmaatschappij niet snel zullen vergeten!

Komende maand moet ik ook drie boeken gaan herschrijven. Het gaat om: Verleiding van de zee, Dodenmasker en Drakenbloed voor oma.

DuncanVorig jaar heb ik voor Stichting Duncan een verhaal geschreven over dolfijntherapie. De stichting wil dat boek, Robin is anders, in eigen beheer gaan uitgeven. Op dit moment zijn we hard op zoek naar een drukker, is de illustrator tekeningen aan het maken en ga ik nog een laatste keer door de tekst.

April

Maya kalender

Nog acht maanden tot het eind van de Maya kalender. Nog acht maanden voor we weten welke voorspellingen uitkomen en welke niet. Nog acht maanden de tijd om het verhaal te schrijven dat in mijn hoofd zit en eruit moet... voordat de wereld vergaat!

 

Ik vond nog twee mooie recensies van Geheugenstrijd!

Interview

Op Fantasymedia verscheen een erg leuk interview over mij, mijn boeken en mijn plannen en wensen voor de toekomst.

 

 

Maart

Zin in bloedZin in bloed is uit!

Het is een prachtig boek geworden, met pakkende illustraties van Walter Donker. Zin in bloed is alweer mijn 10e boek, een echte mijlpaal. Een spannend verhaal dat geschikt is voor jongeren die moeilijk lezen. Ik ben er trots op!

 

 

 

MeesterdiefMeesterdief is uit, Zin in bloed is uit en het tweede deel van Geheugenstrijd, Lokroep van de macht, ligt nu bij proeflezers.

Tijd voor een nieuw project. Een project waar ik de komende maanden heel hard aan ga werken. Want zoveel tijd is er niet meer. Op 21 december 2012 eindigt de kalender van de Maya's. Eindigt dan ook onze wereld? Een Stem heeft mij ingefluisterd dat er nog hoop is. Hoop vermengd met wanhoop. Ik ga schrijven, moet de boodschap van de Stem wereldkundig maken

Februari

Meesterdief is uit! Het is een geweldig boek geworden! Kleurrijk, vrolijk en spannend natuurlijk! De illustraties maken het een waar feest om te zien. Ik ben ontzettend trots! Voor kinderen vanaf 10 jaar. Te bestellen voor € 9,95.

 

 

 

 

Zin in bloedZin in bloed is bijna klaar om naar de drukker te gaan! Inmiddels heeft het boek het stempel Makkelijk Lezen gekregen en is het opgemaakt. De uitgever en ik moeten het nog een keer heel goed doorlezen en dan de allerlaatste veranderingen aanbrengen en dan is het klaar!

Op 25 en 26 februari vindt in Eindhoven Phantasium plaats. Een gezellig indoor Fantasy Festival. Ik zal er allebei de dagen zijn (op de stand van Pure Fantasy en BoF) om mijn boeken te verkopen en natuurlijk te signeren. Dus hopelijk tot ziens daar!

 

 

 

 

Nog steeds ontvang ik veel mooie reacties op Geheugenstrijd. Van Christien Boomsma, een van mijn favoriete kinderboekenauteurs, kreeg ik een hele positieve recensie.

Januari

nyAllereerst wil ik iedereen alle goeds voor 2012 wensen! Het gaat een spannend jaar worden, gaan de voorspellingen van de Maya's uitkomen en eindigt de wereld?

Ik hoop van niet, ik schrijf gewoon door! Ook dit jaar heb ik weer grote plannen.

Zin in bloedOp dit moment ben ik druk bezig met de laatste redactieslag van Zin in bloed. Aangezien dit boek bedoeld is voor dove jongeren, kijken twee linquisten, die al jaren met dove kinderen werken, ernaar. Zij weten precies met welke formuleringen dove jongeren wel en niet moeite hebben. Vervolgens gaat het manuscript naar de Werkgroep Makkelijk Lezen. Als zij mijn boek beschikt vinden, wordt het beloond met een Makkelijk Lezen vignet. Daarna kan het boek naar de drukker en verschijnen.

Ook ben ik druk met het schrijven van het vervolg op Geheugenstrijd. Het tweede deel van de trilogie gaat Lokroep van de macht heten. De allereerste, hele ruwe versie is af. Nu moet er nog een heleboel geschaafd en geslepen en herschreven worden.

Verder wil ik dit jaar meedoen aan de schrijfwedstrijd die uitgeverij Luitingh organiseert. Dat betekent dat ik een lijvig Fantasyboek voor volwassenen ga schrijven. De eerste ideeën zijn al opgeschreven, mogen nog even broeden en als ze rijp zijn, maak ik er een fantastisch verhaal van.

Daarvoor ga ik nog een samenleesboekje schrijven voor uitgeverij Delubas. En samen met collega auteur Martijn Lindeboom het Zoutboek (werktitel) schrijven.

Genoeg te doen dus weer dit jaar! Ik ga aan de slag!

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val