Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Overzicht 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008
December 2011

GeheugenstrijdGeheugenstrijd is uit en ligt in de boekhandels! De eerste reacties zijn heel erg positief! Zowel de recensies als mensen die mij via Twitter of de mail laten weten hoe zij genoten hebben van Geheugenstrijd en hoe zij hunkeren naar deel twee. Daar ben ik inmiddels druk mee bezig en het vordert goed! Ik hoop begin volgend jaar wat proeflezers te kunnen strikken en ze aan het werk te kunnen zetten.

 

December is cadeautjesmaand. Een dure maand voor veel mensen. Daarom krijg je tot 17 december € 2,50 korting op het prentenboekje Bobbel en Bengel gaan aapjes kijken. Je kunt het nu dus voor slechts € 5,00 bestellen. Leuk als schoencadeautje, Sinterklaascadeau of voor onder de kerstboom! Of voor welke gelegenheid dan ook. Maar bestel wel voor 17 december!

November 2011

GeheugenstrijdGeheugenstrijd is uit en ligt in de boekhandels!
November is weggeef-maand! Je kunt Geheugenstrijd bij verschillende websites winnen.

Geheugenstrijd is bij Magic Tales de hele maand november Boek van de maand en daar zijn vijf exemplaren te winnen.
Zij beoordeelden Geheugenstrijd met de maximale vijf sterren!

Bij Fantasyboeken.org kun je tot 16 november ook een exemplaar van Geheugenstrijd winnen, door het beantwoorden van wel een hele makkelijke vraag...

Ook op Leesfeest worden vijf exemplaren verloot, dus grijp die kans!

Op Fantasy Wereld verscheen een hele mooie, uitgebreide recensie. Alle recensies van Geheugenstrijd staan hier.

Oktober 2011

GeheugenstrijdHalf oktober verschijnt Geheugenstrijd! Het eerste deel van een spannende fantasytrilogie. Geheugenstrijd heeft een van fantastisch mooie omslag van de onvolprezen illustratrice Iris Compiet.
Op 15 oktober zal ik Geheugenstrijd voor het eerst signeren in boekhandel Het Verboden Rijk in Oosterhout (adres: Arendshof 263, 4901 NE Oosterhout). Van 14.00 tot 15.30 uur zal ik signeren. Daarna moet er natuurlijk geproost worden op mijn nieuwe boek. Vanaf 16.00 uur heffen we het glas in café De Beurs (adres: Klappeijstraat 4-6, 4901 HE Oosterhout).
Iedereen is van harte welkom!
Kijk hier voor de foto's. En hier voor het artikel dat verscheen in het Weekblad voor Oosterhout. Op Fantasy Wereld verscheen een leuk interview.

Schatten uit de schaduwOp 4 oktober vond de boekpresentatie plaats van Schatten uit de schaduw. Een boek over archeologische vondsten uit Groningen, waarover spannende, meeslepende en intrigerende verhalen zijn geschreven door meerdere auteurs, namelijk Tais Teng, Christien Boomsma, Martijn Lindeboom en stadsarcheoloog Gert Kortekaas. In Schatten uit de schaduw staan twee verhalen van mijn hand.
Bananen en zand is gebaseerd op het skelet van een Soenda Langoer aapje dat in de 17e eeuw in het secreet van het Rode Weeshuis is gevonden.
In de goot
gaat over een gouden ring met twee saffieren en hoe PF24deze op de Markt in Groningen terecht is gekomen in de 15e eeuw.
Schatten uit de schaduw 
is een prachtig, leerzaam en kleurrijk boek voor jong en oud, met illustraties van Remco Nieboer.

Op 18 oktober viel PF 24 in de brievenbus. In dit dikke nummer ook weer een verhaal van mij: Vleugels van het lot. Met een prachtige illustratie van Sander van Zijl.

 

SOp 22 oktober vond de prijsuitreiking plaats van de Fantasy Strijd Brugge. 277 inzendingen dongen naar de eerste prijs van € 750. Ik werd 25e met het verhaal De vinger des doods. Het leverde me een mooie publicatie op in het boekwerkje met de beste 28 verhalen: Fantastisch Strijdtoneel II

 

September 2011

Naar de kustDe AVI strip (niveau M3) die ik samen met illustrator Remco Nieboer heb gemaakt, is af. Hoofdpersonen zijn baas bart en kees de sjees. Samen gaan zij: naar de kust.
We zijn er ontzettend trots op. Het is een kleurrijke, vrolijke en grappige strip geworden. Nu zijn we hard op zoek naar uitgevers.

Ook het verhaal over dolfijntherapie, dat ik naar aanleiding van een vraag van de oprichtster van de Stichting Duncan loves Squirt heb geschreven, is af.
Het is getiteld: Robin is anders. Het wonderbaarlijke verhaal van twee broers en een dolfijn. Het is een boekje voor kinderen vanaf acht jaar.
Illustratrice Esther van Gijn van GIJNig maakte al twee superleuke illustraties.Robin is anders
Alle proeflezers waren ontzettend enthousiast. Ze werden geraakt door het verhaal. Ook de opdrachtgever is helemaal blij. Ook dit verhaal verdient een uitgever. Vandaar dat we druk contacten aan het leggen zijn.

Hopelijk kan ik binnenkort melden dat ik voor allebei de boeken een uitgever heb gevonden...

Augustus 2011

Alissa's droomAlissa's droom is uit! Mijn tweede boekje in de reeks De gestreepte boekjes van uitgeverij Pica educatief. Het is een boekje voor kinderen in groep 7, vanaf 10 jaar. Het gaat over een meisje dat een voorspellende droom heeft. Er gaan verschrikkelijke dingen gebeuren! Maar niemand gelooft haar. Toch laat de droom haar niet los. Ze moet iets doen. Maar wat?
Het idee voor dit boek is ontstaan naar aanleiding van mijn boek Bottenduider. Ik vroeg me af hoe Ajala's eerste voorspellende droom geweest moest zijn. Herkende ze het als een voorspellende droom? Hoe reageerden de mensen om haar heen? Uiteindelijk hebben die vragen geleid tot dit verhaal, met andere hoofdpersonen, in een andere tijd, maar misschien met een vleugje herkenning voor de lezers van Bottenduider.

GeheugenstrijdpromotieteamNog steeds werk ik hard aan Geheugenstrijd. Eind september moet mijn boek uitkomen. Deze maand gaat het naar de corrector en naar de opmaak. Inmiddels is de kaft definitief. Hij is echt prachtig geworden!
Ik ben er klaar voor en het Geheugenstrijdpromotieteam ook!

Ik ben ook druk bezig om een boek te schrijven over dolfijntherapie voor de stichting Duncan loves Squirt. De stichting wil kinderen meer inzicht laten krijgen in hoe het is als je een geestelijk gehandicapt broertje of zusje hebt en natuurlijk in de wonderenStichting van de dolfijntherapie. De stichting hoopt dat een uitgever het boek wil uitgeven, en anders geven ze het in eigen beheer uit. Illustratrice Esther van Gijn gaat de illustraties maken.

Op 6 & 7 augustus stond ik weer op Castlefest, het leukste Fantasyfestival van Nederland. Ik verkocht daar al mijn boeken, ook de kinderboekjes. En op Castlefest presenteerde ik de kaft van Geheugenstrijd aan alle bezoekers. De reacties waren overweldigend! Later komt hij op de website.

Juli 2011PF23

Terwijl ik heel hard bezig ben om de laatste hand te leggen aan Geheugenstrijd, verscheen PF 23. Een speciale uitgave met de mooiste fantastische verhalen van 2011. In PF 23 ook een verhaal van mij: Levenslicht. Ik vind het een van mijn mooiste verhalen, maar de jury van de Unleash Award van 2010 dacht daar anders over. Het bereikte slechts de 22e plek. Smaken verschillen.

Juni 2011

Juni staat voor mij in het teken van Geheugenstrijd en Zin in bloed. Beide manuscripten moeten zo snel mogelijk naar de drukker. En de uitgevers zijn bezig met hun folders voor de boekhandels.

Geheugenstrijd

Ik ben mijn manuscript helemaal door aan het nemen en de laatste dingen aan het veranderen. Kinderboekenauteurs Christien Boomsma en Femke Dekker lezen het manuscript en geven de laatste kritieken. Daardoor wordt Geheugenstrijd nog beter! Ik ben de dames heel erg dankbaar!

De kaft wordt echt geweldig mooi en spannend! Ik ben er zo trots op!

En de flaptekst is inmiddels ook klaar. Dit is wat er achter op het boek komt te staan:

Het leven van Vana en Fokko verandert volledig als ze door de koning van Arandia uitgekozen worden voor een speciale opleiding. Een hele eer, maar toch is de tweeling wantrouwend. Hun leraren lijken iets verborgen te houden.
Ze komen erachter dat het eiland lang niet zo veilig is als ze altijd hadden gedacht. De magische barrière die Arandia moet beschermen, is ernstig verzwakt.
Dan zet een vernietigende oorlogsvloot koers naar het eiland. De dienaren van de Gehoornde hebben maar één doel: het leven op Arandia verwoesten.
Vana en Fokko vechten ieder hun eigen strijd tegen de vijand. Een strijd die ze steeds dichter bij een afschuwelijk geheim en een onmogelijke keus brengt.

Zin in bloedZin in bloed

Ik ben helemaal gelukkig met de kaft van Walter Donker. Wat een sfeer en spanning. Echt geweldig!

Met twee specialisten op het gebied van dove jongeren werk ik nu samen om het verhaal helemaal goed te krijgen voor de doelgroep. De specialisten zijn erg enthousiast over het verhaal. Ook gaan we kijken waar in het verhaal er illustraties moeten komen. Het gaan er zes worden.

Mei 2011

De verkoop van het prentenboekje Bobbel & Bengel gaan aapjes kijken verloopt boven verwachting goed in Apenheul. Het boekje ligt daar duidelijk in het zicht bij de kassa en blijkbaar worden veel mensen verleid om het af te schaffen, want Apenheul heeft al meerdere, grote bestellingen gedaan.

kassa

Op dit moment werk ik hard aan een heleboel projecten, zodat er dit jaar nog veel boeken kunnen uitkomen!

Alissa's droom is inmiddels helemaal geredigeerd en klaar voor de opmaak. Illustrator Jeroen Heeman buigt zich op dit moment over de illustraties. Ik ben heel benieuwd hoe hij mijn verhaal in beeld gaat weergeven.

Zin in bloedVoor uitgeverij Van Tricht heb ik de eerste versie van een vampierverhaal voor dove jongeren geschreven. Dit boek, dat als titel Zin in bloed heeft, moet nog dit najaar uitkomen. Walter Donker gaat de illustraties maken. Die moeten wel mooi worden, anders bijt mijn vampier hem.

Ook ben ik druk bezig met mijn jeugdboek Geheugenstrijd. Iris Compiet is al bezig met de omslag.

AapjeTussendoor heb ik twee verhalen geschreven voor het (werktitel) Schattenboek, dat ik samen met Martijn Lindeboom en Christien Boomsma schrijf. In dat boek worden verhalen verteld over archeologische vondsten in Groningen. In mijn geval het skelet van een Indisch aapje en een gouden ring met twee blauwe saffieren. Aan mij de uitdagende taak om het verhaal achter het aapje en de ring te vertellen. Dit boek moet in het najaar uitkomen en is bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. De archeologische vondsten waarover verhaald worden, zullen als een reizende tentoonstelling langs de basisscholen in Groningen gaan. Als de geschiedenis zo niet tot leven komt, dan weet ik het ook niet meer.

LeesparadeDeze maand moet ik ook nog aan de slag met het commentaar van de uitgever op Duivels en demonen. En ik werk voor uitgeverij Delubas mee aan de zogenoemd plusboekjes. Die plusboekjes zijn bedoeld als extra leesstof voor de betere leerlingen van de basisschool en zijn onderdeel van de Leesparade. Het moet gaan over uitdagende onderwerpen waar de kinderen wat van kunnen leren en waar ze over na kunnen denken. Voor groep vier heb ik inmiddels vier onderwerpen geschreven (de appel van Newton, mag je liegen?, oud papier en de zon). Voor groep zes ga ik schrijven over: vuurwerk, dromen, duurzamere energie en water.PHP

Ook wil ik nog graag meedoen met de Paul Harland Prijs, hoewel ik eigenlijk geen tijd heb om nog twee verhalen te schrijven, want ik wil verder schrijven aan het tweede deel van Geheugenstrijd.

April 2011

in de valHet prentenboekje Bobbel en Bengel gaan aapjes kijken is gearriveerd vanuit China. Het boekje is helemaal geweldig geworden. Mooie afgeronde hoeken, stevige kartonnen bladzijdes en prachtig van kleur!

Ik ben er super blij mee en super trots op. Het boekje ligt in de winkel van Apenheul maar kan ook via deze website besteld worden.

Uitgeverij De Vier Windstreken gaat mijn jeugdboek Geheugenstrijd publiceren. Nog dit najaar moet Geheugenstrijd verschijnen. Ik ben ongelooflijk blij! Topillustratrice Iris Compiet zal de cover gaan maken.

Oorkonde Unleash AwardOp 2 april vond het BoF boekenbal plaats. Naast de presentatie van verschillende nieuwe boeken van uitgeverij Books of Fantasy, vond er ook de prijsuitreiking van de Unleash Award plaats. 92 verhalen werden ingezonden om de Adrian Stone prijs van € 1000 te winnen. Ik werd (helaas) tweede met het verhaal Levenslang. Patrick Brannigan ging er vandoor met de felbegeerde eerste prijs. Van harte gefeliciteerd, Patrick!

Op het boekenbal nam uitgever Alex de Jong met een immense bos bloemen afscheid van mij als hoofdredactrice van Pure Fantasy. Ik ben nu officieel hoofdredacteur af. En kan dus volop genieten van mijn bloemen.

bloemen

Maart 2011

in de val

Op 7 maart kwam de postbode met twee dozen aanzetten. Een tweeling! Twee van mijn boeken kwamen gelijktijdig van de drukker.
Als trotse moeder presenteer ik:

in de val
een leesboekje voor kinderen in groep drie (vanaf vijf jaar), op AVI M3 niveau
geboren op 7 maart 2011
27 bladzijden
gewicht: 190 gram
uitgever: De vier windstreken

De boom inDe boom in
een leesboekje voor kinderen in groep zes (vanaf negen jaar)
geboren op 7 maart 2011
24 bladzijden
gewicht: 171 gram
uitgever: Pica

Allebei de boekjes zijn ontzettend leuk geworden. Ik ben er heel, heel erg blij mee!

 

Pure ThrillersHet eerste nummer van het gloednieuwe magazine Pure Thrillers is uitgekomen. En in dat eerste nummer staat een verhaal van mij: Bloedheet. Het is een spannend verhaal met een bovennatuurlijk tintje. Dus geen hardcore thriller, maar suspense. Ik heb in ieder geval veel plezier beleefd aan het schrijven. Hopelijk heeft de lezer dat met het lezen.

Op 26 maart sta ik met mijn boeken op Terracon 2011, een conventie georganiseerd door SF-Terra. Daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van Fantastels, de schrijfwedstrijd die ik vorig jaar gewonnen heb en waar ik dit PF 22jaar jurylid van ben geweest.

PF 22 is uit! Het laatste nummer waarvan ik hoofdredacteur ben/was. In mijn column neem ik afscheid van tweeëneenhalf jaar de zweep zwaaien over Pure Fantasy. In mijn afscheidsnummer staat ook een verhaal van mij: Het laatste offer. Dit verhaal bereikte een zesde plaats in de Unleash Award van 2010.

Februari 2011

Ik kreeg heel leuk bericht van uitgeverij Pica. Mijn manuscript Alissa's droom is door hen geaccepteerd voor publicatie. In het schooljaar 2011/2012 zal Alissa's droom verschijnen in de reeks De Gestreepte Boekjes. Alissa's droom is geschreven voor kinderen in groep 7. In april komt bij uitgeverij Pica mijn eerste Gestreepte Boekje De boom in uit. Dat boekje is voor kinderen in groep 6.

Op 9 februari verscheen een superleuk interview met mij in het populaire vrouwenblad Vriendin.

ZoutSamen met collega auteur Martijn Lindeboom en illustrator/vormgever Remco Nieboer ga ik voor een opdrachtgever een boek schrijven over zout, de gouden grondstof van de provincie Groningen. Dat klinkt saai, maar geloof mij, het wordt een pittig boek! Half november moet het uitkomen, dus wij moeten hard aan de slag.

Ik kreeg ook heel leuk bericht van uitgeverij Van Tricht. Deze uitgeverij geeft onder andere makkelijk-lezen boekjes uit in de populaire Troef-reeks. Dat zijn boekjes die speciaal geschreven zijn voor jongeren die moeite hebben met lezen, waaronder doven. Ik mag een boekje gaan schrijven voor deze reeks, over vampiers. Een hele uitdaging, want makkelijk-lezen is absoluut niet makkelijk te schrijven! Ook dat boekje moet nog dit jaar verschijnen.

Januari 2011

bobbel en bengel gaan aapjes kijkenApenheul heeft interesse in het prentenboekje Bobbel en Bengel gaan aapjes kijken, waar ik samen met illustrator Remco Nieboer hard aan gewerkt heb. Vanaf 1 april - het begin van het nieuwe seizoen - moet ons boekje in de winkel van Apenheul liggen. Het wordt een echt kartonnen boekje en is nu naar China om gedrukt te worden. Ik vind het echt geweldig stoer, dat ons boekje in Apenheul komt te liggen!

Bottenduider in de biebIn de bibliotheken is Bottenduider gesignaleerd. Erg leuk om mijn boek daar te zien staan! De maker van deze foto heeft mijn boek in ieder geval meegenomen. Nu maar hopen dat meer mensen Bottenduider gaan lenen.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjes Bobbel en Bengel en aapjes kijken Het gebroken zwaard In de schaduw van de Geselberg De boom in Bottenduider, eerste druk Bottenduider Vuurproef In de val