Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Overzicht 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008
December 2010

BottenduiderDe kaft van de tweede druk van Bottenduider is af. Ik vind hem GEWELDIG! De tweede druk is binnen en echt ontzettend mooi geworden.

Ik heb de eerste schetsen gezien van de illustraties van mijn boekje De boom in. Ik ben erg enthousiast. Illustratrice Debby Peeters heeft een hele eigentijdse en spannende stijl.

De voorjaarsbrochure van De vier Cover In de valwindstreken is uit. Mijn AVI M3-boekje In de val is erin opgenomen. De kaft ziet er kleurrijk en veelbelovend uit. Getekend door Lucy de Graaf. In februari moet In de val uitkomen. Super spannend!

November 2010

Ik heb twee superleuke nieuwtjes!

schets BottenduiderDe bibliotheken hebben een enorme bestelling gedaan van Bottenduider. Daarmee is de eerste druk helemaal uitverkocht en mag ik een tweede druk gaan voorbereiden. De tweede druk krijgt een nieuwe kaft van Iris Compiet. Ze is er al heel druk mee bezig en het belooft een fantastisch mooie en spannende kaft te worden. Hiernaast alvast een sneak preview. Natuurlijk is dit nog werk in uitvoering, maar ik ben nu al helemaal enthousiast.

Mijn AVI boekje (niveau M3) In de val wordt uitgegeven door uitgeverij De vier windstreken. Mijn boekje verschijnt in de voorjaarsbrochure van 2011.Voor diezelfde uitgever ben ik nu een boekje aan het 'hertalen'. Zij hebben een succesvolle serie over familie Mol- de Mol en hebben mij gevraagd of ik het huidige AVI niveau naar beneden kan brengen. Ook dat door mij 'herschreven' boekje komt in de voorjaarsbrochure.

Oktober 2010

DodennachtIk heb een spannend Halloweenverhaal geschreven voor het E-Magazine Choicez. Het heet heel toepasselijk: DodennachtJe kunt het hier lezen: http://www.choicez.nl/2010/10/20/halloween-griezel-editie/

Je kunt het ook hier lezen.

September 2010

© Remco NieboerIk ben helemaal blij! Volgend jaar zomer verschijnt een boekje van mij bij uitgeverij Delubas in de serie spannend. Een serie voor kinderen die niet zo makkelijk lezen. Het boekje heet Meesterdief en is bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. Het is een spannend verhaal over een tweeling die samen met de hele klas gebiologeerd raakt door het online computerspel Meesterdief. Al snel krijgt het spel invloed op het dagelijkse leven en lijkt het meer te zijn dan een simpel computerspelletje...

Ik ben nu druk bezig voor dezelfde uitgever om een samenleesboekje te schrijven. Hopelijk komt dat ook volgend jaar uit!

Ik doe nu ook modern, je kunt mijn schrijfactiviteiten volgen op Twitter.

Augustus 2010

Op 6, 7en 8 augustus vindt Castlefest weer plaats. Ik zal op zaterdag en zondag aanwezig zijn om mijn boeken te verkopen en te signeren. Natuurlijk presenteer ik daar mijn nieuwste boek: Bottenduider. Maar ook verkoop ik de laatste exemplaren van Zilvernimf en andere bittere sprookjes. Er zijn nog vijf exemplaren beschikbaar voor de verkoop. Dus hopelijk is Zilvernimf na Castlefest uitverkocht.
Iedereen die Bottenduider koopt, mag Vuurproef voor slechts € 7,50 meenemen. Altijd leuk als cadeau voor jezelf of een ander.

Er verscheen een erg leuk interview met mij in het Schrijvers4fun journaal van augustus.

Juli 2010

Poster Bottenduider

De verschijningsdatum van Bottenduider (4 augustus) komt steeds dichterbij! Inmiddels ligt het boek bij de drukker en zijn de promotiematerialen al binnen. Ik heb een geweldig mooie poster, ansichtkaarten en visitekaartjes. Ik kan niet wachten totdat Bottenduider geleverd wordt. De drukproef zag er zeer veelbelovend uit....

Juni 2010PF 19

PF 19 is uit! Het voelt als het Bianca Mastenbroek nummer. Mijn winnende Fantastels verhaal is er in opgenomen. Gevangen in ijs en bloed is prachtig geïllustreerd door Iris Compiet. Natuurlijk bevat PF19 ook de hilarische column van de hoofdredactrice. En dit bijzondere nummer wordt afgesloten met een voorpublicatie van Bottenduider, het jeugdboek waar ik nu heel hard aan bezig ben dat in augustus bij Books of Fantasy zal verschijnen.

Mei 2010

Mijn verhaal De boom in is door uitgeverij Pica Educatief uitgekozen om volgend schooljaar opgenomen te worden in hun reeks De gestreepte boekjes. Mijn boekje zal in april verschijnen. Het is bedoeld voor kinderen in groep zes. Ik ben superblij!!!

April 2010

18+ hardcoverHij is uit! Pure Fantasy 18 +. Een bundel met erotische, fantastische verhalen. Al maanden werd eraan gewerkt achter de schermen door de redactie, schrijvers en illustratoren. Het resultaat mag er zijn. Een hardcover met maar liefst 264 pagina's vol ondeugende verhalen en zinnenprikkelende illustraties. Er is ook een softcover gemaakt, iets minder luxe en zonder de verhalen van de buitenlandse auteurs,  maar daardoor ook iets goedkoper.
18+ softcoverTwee verhalen uit deze bijzondere bundel zijn uit mijn hand, namelijk: Spuitelf en Twee heksen en een sjamaan. Verhalen waar ik met ontzettend veel plezier aan gewerkt heb. Het was een enorme uitdaging om een erotisch verhaal te schrijven. Hoe het is uitgepakt, dat moet je zelf maar lezen... Bestel hem op fantastischeboeken.nl. Wil je een door mij gesigneerde versie, stuur dan een mailtje.

Speciale Elf Fantasy Fair EditieIn april vindt altijd de Elf Fantasy Fair plaats, een beurs waar liefhebbers van fantasy in grote getalen naar toe komen. Tijdens die beurs werd een speciale uitgave van Pure Fantasy uitgedeeld aan maar liefst 2500 belangstellenden. In die speciale uitgave stonden voorpublicaties van nieuwe boeken en interviews met auteurs. Een uitgelezen kans om reclame te maken! Mijn boek Zilvernimf kreeg een mooie voorpublicatie, namelijk het gehele titelverhaal. Nu maar hopen dat de bezoekers van de Elf Fantasy Fair het verhaal met veel plezier lezen en Zilvernimf en andere bittere sprookjes gaan bestellen.

Maart 2010

Fantastels

Joepie! Ik heb eindelijk een fantastische schrijfwedstrijd gewonnen!
Zaterdag 20 maart vond de uitreiking plaats van Fantastels. 43 verhalen dongen mee naar de eerste prijs. Tot mijn grote vreugde won ik van onder meer Thomas Olde Heuvelt (derde plaats) en Alex de Jong (tweede plaats). Mijn verhaal Gevangen in ijs en bloed had de jury geraakt.
Ik kreeg een prachtige trofee uit handen van organisatrice Anaïd Haen.
Mijn winnende verhaal zal in PF 19 gepubliceerd worden samen met de winnende verhalen van de PHP (Thomas Olde Heuvel) en de UA (Anaïd Haen). 

Zee van verbeeldingEn er is meer nieuws. In maart kwam ook de verhalenbundel Zee van verbeelding uit. Zee van Verbeelding is een bundel met korte verhalen van diverse auteurs, ontstaan vanuit de derde Schrijfmarathon, waarbij de deelnemers niet alleen thematisch en in opdracht schrijven, maar ook elkaar stimuleren en hielpen met het vervolmaken van hun pennenvruchten.
In Zee van verbeelding is Het laatste avontuur van mij. Een van de thema's van de schrijfmarathon was Sword & Sorcery. Persoonlijk vind ik barbarenverhalen helemaal niets. Gewelddadige avonturen van leeghoofdige spierbundels. Dat dergelijke verhalen kansloos waren, wilde ik bewijzen door zelf zo'n verhaal te schrijven. Ik nam een kansloze, leeghoofdige spierbundel die aan zijn laatste avontuur begint. Gaandeweg werd het stiekem best een leuk verhaal en mijn medelezers waren erg enthousiast. Hoe het mijn barbaar vergaat, moet je zelf maar lezen.

Februari 2010PF 18

Half februari kwam  PF 18 uit, waarin mijn verhaal, Gillend gek,  is opgenomen, een horror/suspense verhaal dat de achtste plaats haalde in de Unleash Award 2009. Voor het eerst zijn de illustraties in PF in kleur, zo ook de illustratie bij mijn verhaal. Het verhalende voorwoord dat ik tot nu toe schreef in PF is omgezet in een vaste column. Dus ook van mijn hand te lezen in PF 18: Pure Fantasie of nie?

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjes Bobbel en Bengel en aapjes kijken Het gebroken zwaard In de schaduw van de Geselberg De boom in Bottenduider, eerste druk Bottenduider Vuurproef In de val