Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Overzicht 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008
December 2009

Begin december kwam de extra dikke PF 17 uit, gevuld met de beste verhalen van de Unleash Award 2009. Mijn verhaal, De tijd baart duistere rozen, dat een gedeelde tweede plaats haalde, stond er ook in.
Op 15 december vond de boekpresentatie van Het Gebroken Zwaard plaats in de Groninger Archieven. Een boek met twaalf spannende verhalen over archeologische artefacten uit Groningen, Friesland en Drenthe. Twee van die verhalen, Gekwelde Grond en Goud, zijn van mijn hand.

Augustus 2009

Op 28 augustus, 21.25 uur op Nederland 1, doe ik mee aan een live tv-show bij de TROS. In de CAP-awards ding ik mee in de strijd om ambassadeur van Stichting onbeperkt Nederland te worden. Op Castlefest heeft een filmploeg opnames gemaakt. Het was een hele happening!

Opnames

ZilvernimfOp 1 & 2 augustus sta ik op Castlefest!
Op zondag 2 augustus zal ik tussen 12.00 en 13.30 uur voorlezen uit eigen werk. Vervolgens zal om 14.00 de Boekpresentatie plaatsvinden van Zilvernimf en andere bittere sprookjes.
Mijn tweede boek, waar ik ontzettend trots op ben. Het is zo mooi geworden! Voornamelijk dankzij de prachtige illustraties van Iris Compiet.

 Juli 2009

Op twee juli werd in Groningen In de schaduw van de Geselberg gepresenteerd. Een prachtig geïllustreerd en vormgegeven boek met 12.000 jaar verhalen over de omgeving van de Geselberg in Groningen. In de schaduw van de Geselberg is een fullcolour, hardcover boek met 176 pagina’s prachtige verhalen, kleurrijke illustraties, adembenemende foto’s en historische feiten. Veertien hoofdstukken vertellen over avonturen, tragiek, liefde en dood van de bewoners rond de Geselberg. Het eerste hoofdstuk speelt in de prehistorie, twaalfduizend jaar geleden en verhaalt over rendierjagers die schuilen bij wat later bekend zal worden als de Geselberg. Elk volgend hoofdstuk speelt in een nieuw tijdperk uit de geschiedenis, zoals de steentijd, ijzertijd, de volksverhuizingen, middeleeuwen, de nieuwe tijd en zelfs (het laatste hoofdstuk) een aantal jaren in de toekomst.
Ik ben gevraagd om een verhaal over de heksenvervolgingen in Groningen te schrijven voor dit bijzondere project. In dat verhaal probeert een burchtbediende met gevaar voor eigen leven de gevangenschap van haar beste vriendin en de andere opgesloten heksen te verlichten. Daarnaast schreef ik een verhaal over een hoogzwangere vrouw van de trechterbekercultuur (circa 3000 v.Chr.) die haar man verliest aan de wolven en een verhaal over de problemen die ontstonden vanwege het verdelen van de landen tijdens de Markescheiding (circa 1845 n.C.).
Alle verhalen hebben een feitelijke basis. Zo zijn er in 1589 vijftien mannen en vrouwen in het water getest, gemarteld en vervolgens op de brandstapel geëindigd. Zo liggen in de schaduw van de Geselberg de restanten van een grafheuvel die dateert uit de trechterbekercultuur. En zo zijn de beslissingen en twisten vanwege de Markescheiding opgetekend in verslagen.
Aan het boek hebben we met vijf personen heel hard gewerkt: Jan Willem Kok en Robert Wieten, die het feitenmateriaal hebben verzameld en de historische stukken geschreven. Martijn Lindeboom en ik, die de verhalen  hebben geschreven. En als laatste Remco Nieboer, illustrator en vormgever.
Naast verhalen en historie bevat het boek vier wandelroutes door het gebied rond de Geselberg, compleet met een overzicht van de te ontdekken vogels. Het boek vormt dan ook een fantastisch uitgangspunt voor de lezer om in de schaduw van de Geselberg te wandelen, te vertoeven en de geschiedenis ervan te ontdekken. Een boek voor iedereen die van mooie verhalen en de geschiedenis van Nederland houdt.
Ik ben heel erg trots op het resultaat!

In de schaduw van de Geselberg is voor slechts € 16,90 te bestellen bij uitgeverij Passage of bij alle bekende boekhandels en webwinkels. Natuurlijk kun je het ook bij mij bestellen.

 Juni 2009

De bibliotheken hebben Vuurproef ook ontdekt. Mijn boek ligt in een groot aantal bibliotheken.
De bibliotheken besteden er ook veel aandacht aan, mijn boek ligt vaak op de tafel 'belangrijke boeken' zoals op de linkerfoto in de stadsbibliotheek van Maastricht of pontificaal bij de ingang, zoals op de rechterfoto, in de bibliotheek van Eindhoven.

Maart 2009

Er is weer een hoop te vertellen. In maart kwam PF 14 uit, met daarin wederom een verhaal van mijn hand. Contact is het eerste sciencefiction verhaal dat ik ooit geschreven heb. Wederom is PF 14 een extra dik nummer geworden.
Tijdens Phantasium verscheen ook Verborgen achter de horizon. Een verhalenbundel waarin het verhaal Om de Noord van mij is opgenomen. Om de Noord is zogenaamde historische fantasy: een gebeurtenis die daadwerkelijk heeft plaatsgevonden heb ik naar mijn hand gezet. Het gaat over de barre tocht van Willem Barentsz  en zijn kornuiten en hun stranding op het eiland Nova Zembla. Het verhaal is prachtig geïllustreerd door Iris Compiet.

 Op 21 maart was de prijsuitreiking van de Unleash Award. Ik ben achtste en tweede geworden. Een resultaat waar ik zeer tevreden mee ben. Ook werd de uitslag van de Brugse Boekhandel Fantasy Award bekendgemaakt. Ik had met twee verhalen mee gedaan en ben negende en vierde geworden. Deze verhalen zullen opgenomen worden in een speciale bundel.

En... vanaf nu is mijn boek ook te bestellen via Bol.com! En in iedere boekhandel in Nederland. Daar ben ik toch zo blij mee!

Op 21 & 22 maart signeer ik Vuurproef tijdens Phantasium, een gezellige beurs waar fantasy, middeleeuwen en gothic samenkomen. Kom ook naar het Beursgebouw in Eindhoven! En koop Vuurproef voor de speciale beursprijs van € 9,95
Tijdens Phantasium wordt ook Verborgen achter de horizon gepresenteerd, een verhalenbundel jaar ook een verhaal van mij instaat.
Op Phantasium ook nog een primeur: het Vuurproef-luisterboek! Een jaar na het uitkomen van Vuurproef verschijnt mijn boek op cd. Dus ga rustig achterover hangen en luister naar het verhaal... Ook het luisterboek is verkrijgbaar voor de speciale beursprijs van € 9,95
Je kunt me vinden op de stand van Pure Fantasy.

 

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjes Bobbel en Bengel en aapjes kijken Het gebroken zwaard In de schaduw van de Geselberg De boom in Bottenduider, eerste druk Bottenduider Vuurproef In de val