Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Overzicht 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


PF 13December 2008

In het weekend van 13 december kwam PF 13 uit, het eerste nummer waarvoor ik als hoofdredacteur verantwoordelijk was. In dit extra dikke nummer wederom een verhaal van mijn hand. Met Kindeke bij nachte heb ik een andere invulling gegeven aan het standaard kerstverhaal.

 

Oktober 2008

Ik heb een schrijfwedstrijd gewonnen! Het Brabants Bureau voor Toerisme had in het kader van 2008 Jaar van het religieus erfgoed een schrijfwedstrijd georganiseerd waarin auteurs werden uitgedaagd om een spannend verhaal, á la Da Vinci Code, te schrijven over een religieus object in Noord-Brabant. Het verhaal mocht zowel waarheidsgetrouw als fictief zijn, zolang het de lezer maar bij de keel greep en hem uitnodigde om uit te zoeken of het vertelde waar was of niet.
Mijn verhaal ‘Het Rad van Catharina’ dat zich afspeelt in de Catharina kerk van Eindhoven is door de jury verkozen tot het beste. Volgens het juryrapport krijgt de oude legende over Sinte Catrien in dit verhaal een verrassende, eigentijdse wedergeboorte. De lezer wordt meegesleept tot in het puntje van de toren van de Catharina kerk waar de ontknoping van het verhaal plaatsvindt.
De tien spannendste verhalen zijn opgenomen in de kleurrijke verhalenbundel ‘Het Brabant Mysterie – Schatrijke Verhalenbundel’. Aan de hand van de verhalen zijn zes fietsroutes ontwikkeld, die de lezer langs het Brabantse religieuze erfgoed voeren. Het boek (echt prachtig vormgegeven, een eer om daar in te staan!) is verkrijgbaar bij alle VVV's in Noord-Brabant.

 

September 2008

De eerste druk van Vuurproef is uitverkocht!
De tweede druk wordt nog groter dan de eerste! Maar liefst 1000 exemplaren gaan we drukken. De bibliotheken hebben een mooie bestelling gedaan, dus zodra de tweede druk af is, is Vuurproef ook in de bibliotheken te leen.

In het weekend van 13 september kwam het 12e nummer van Pure Fantasy uit. Op de cover mijn naam! Mijn verhaal De witte stad is erin opgenomen met een prachtige illustratie van Jos Weijmer.

 

Augustus 2008

De derde Jaarbundel van Pure Fantasy is uitgekomen. Een bundel met spiksplinternieuwe verhalen van gerenommeerde fantasy auteurs als W.J. Maryson, Thomas Olde Heuvelt, Peter Schaap en Tais Teng. Ik ben super blij en super trots dat ik als beginnende schrijver tussen zulke grote namen mag staan met mijn verhaal Feniksbloed.

De bundel is bij mij te bestellen voor € 14,95 (exclusief portokosten).

 

 

Juli 2008

Onder de Schedelmaan is uitgekomen. Een bundel korte verhalen die zich afspelen in de door Tais Teng gecreëerde fantasywereld Len Asdravith. Ook ik heb een verhaal geschreven dat zich in die wereld afspeelt. Tarkot achterna is het eerste korte verhaal van mij dat gepubliceerd wordt!

Onder de Schedelmaan is te bestellen voor € 9,95 (exclusief portokosten).

 

Juni 2008

Ik ben hoofdredacteur geworden van Pure Fantasy, een magazine voor korte fantastische verhalen dat vier keer per jaar uitkomt. Ik heb er super veel zin in om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Kijk op www.purefantasy.nl.

 

Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val