Home

- Nieuws
- Auteur
- Publicaties
- Bestellen
- Lezers op de foto

Mail

Volg mij op

Boeken

- kinderen
- jeugd
- volwassenen

Nieuws

Nieuws

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008


BBApril

De Biblionrecensie van Baas Bart is er!
En hij is superpositief!!

Opa Baas Bart wil naar zee. Zijn eigenwijze autootje Mees de Sjees wil hem wel brengen. Het is een spannende tocht met allerlei avonturen onderweg: Mees raakt oververhit, ze verliezen een wiel, ze ontmoeten de Mopperauto... gaat het wel lukken om bij de zee te komen?
De auteur schrijft voor diverse doelgroepen en in uiteenlopende genres, van prentenboeken en AVI-boekjes tot historische romans. Deze uitgave is geschreven als een lang stripverhaal voor beginnende lezers na enkele maanden leesonderwijs, AVI-M3. Er worden eenvoudige eenlettergrepige woorden gebruikt, zonder hoofdletters en in gewone druk (dus niet in kapitalen zoals vaak het geval is in stripverhalen). In elke zin staan een of meer woorden vetgedrukt.
De leuke felgekleurde illustraties vertellen samen met de tekst het verhaal. Ondanks de eenvoudige woorden is het een leuk verhaal waar ook meer gevorderde, iets oudere
lezers door de stripvorm van kunnen genieten. Kortom, een leuk stripboek als variatie op de traditionele eersteleesboekjes.
Vanaf ca. 6 jaar.

 

SquantoMaart

Ik wilde niet weer over een indiaan schrijven, echt niet, maar hij kwam als vanzelf op mijn pad.

Volgend jaar, in 2020, is het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrim Fathers uit Nederland naar het beloofde land vertrokken. Zij waren godsdienstvluchtelingen die elf jaar in relatieve vrijheid in Leiden geleefd hadden, maar het bestand met de katholieke Spanjaarden kwam tot een eind en ze zochten een andere plek voor hun gemeenschap. Een plek waar ze konden leven en geloven zoals ze wilden.

Voor het eerst in de geschiedenis vertrokken niet alleen mannen, maar ook vrouwen en kinderen naar het Beloofde Land. De Pilgrim Fathers worden gezien als de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Wat niet veel mensen weten, is dat ze een aantal gebruiken uit Leiden met zich meenamen.

Dat leek me interessant om over te schrijven, dus ik begon met de research. En toen dook Tisquantum op. Een indiaan van de Patuxet-stam, zonder wie de Pilgrim Fathers de eerste jaren nooit overleefd zouden hebben. En zijn verhaal begon niet met de Engelse vluchtelingen, zijn verhaal begon al veel eerder...

Ik schrijf nu zijn verhaal. Zowel hij als de Pilgrim Fathers verdien een boek, dus wat mij betreft wordt het een tweeluik! En ik ben dus wel even bezig...

 

 

BBFebruari

De eerste recensie over ons AVI-stripboek Baas Bart en Mees de Sjees is binnen en hij is positief!

Mathilde Talens, oprichter van de veelbezochte website ikvindlezenleuk.nl vond de strip grappig, spannend en verrassend! Ze vindt het een heel leuk boek voor kinderen in groep 3. En persoonlijk vond ze het veel leuker om te lezen dan een ‘gewoon’ beginnend leesboekje.

Mooie complimenten dus waar we blij mee zijn!

 

JanuariBB

Yes! Mijn 30e boek is uit! En wat voor een...

Baas Bart en Mees de Sjees:
naar de kust

Een AVI-strip, getekend door Remco Nieboer.

Baas Bart is een guitige opa die samen met zijn eigenwijze autootje Mees de Sjees op
reis gaat naar de kust. Onderweg beleven ze allerlei avonturen: Mees raakt oververhit,
ze verliezen een wiel, ontmoeten de Mopperauto, verdwalen in de mist en hebben de
Hulpsjees nodig om een steile berg op te komen.
Zou het ze lukken om de kust te bereiken?

De strip is geschreven op AVI M3 niveau, en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, die net beginnen met lezen.

avilabel

De strip kost € 10,95 en is natuurlijk via deze website te bestellen.

 

 

 

 

 
Logo Bianca Mastenbroek
Bianca Mastenbroek Bianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.
Zoals heel veel schrijvers was ze van jongs af aan al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.
 
  Lees meer op de pagina 'Auteur'  
     
Vuurproef Zilvernimf en andere bittere sprookjesBobbel en Bengel en aapjes kijkenHet gebroken zwaardIn de schaduw van de GeselbergDe boom inBottenduider, eerste drukBottenduiderVuurproef In de val